De solovoorstellingen van Harrie Jekkers afgelopen seizoen in de Koninklijke Schouwburg waren al snel uitverkocht.
De solovoorstellingen van Harrie Jekkers afgelopen seizoen in de Koninklijke Schouwburg waren al snel uitverkocht. (Foto: Maarten Ederveen)

Harrie Jekkers speelt 'Achter de duinen' eenmalig op zijn Ibiza

Cabaretier Harrie Jekkers heeft de smaak te pakken. Na jarenlang niet meer te hebben opgetreden, stond hij afgelopen seizoen ineens weer voor volle zalen. Dat beviel kennelijk zo goed dat hij op vrijdag 16 augustus zelfs een voorstelling op Ibiza, zijn thuishaven, gepland heeft.

Den Haag - In het voorjaar van 2015 pakte de Hagenaar na tien jaar de draad voorzichtig weer op. Hij deed dit samen met collega Jeroen van Merwijk. Samen speelden ze een korte tournee van dertig voorstellingen. Er volgden voorstellingen met de band Klein Orkest en vanaf dit seizoen stond hij met een solovoorstelling in de Koninklijke Schouwburg. Daarmee volgde Jekkers op de zondagmiddag Paul van Vliet op. De voorstellingen waren in mum van tijd uitverkocht.

Voor wie het heeft gemist: Harrie Jekkers staat met zijn voorstelling 'Achter de duinen' komend seizoen exclusief in de Koninklijke Schouwburg. Van oktober 2019 tot en met juni 2020 speelt Jekkers zijn soloprogramma opnieuw twintig keer in Den Haag.

Eén keer

Deze zomer speelt hij zijn solovoorstelling al op Ibiza. Op vrijdag 16 augustus treedt hij voor het eerst op in het Palacio de Congresos. Jekkers: ''Ik speel Achter de duinen uitsluitend in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en nergens anders in Nederland. Maar dat kan natuurlijk wél een keer in het buitenland. Daarom heb ik besloten om de voorstelling hier op Ibiza te laten zien aan Nederlanders die wonen op het eiland.''

Droom komt uit

De Haagse cabaretier woont al twintig jaar op het Spaanse eiland: ''Ik ben op een gegeven moment gevlucht uit Den Haag en terechtgekomen op deze prachtige plek. Ik heb hier een mooi huis kunnen kopen en als ik om me heen kijk denk ik altijd: in mijn liedjes kan ik wonen." Daarom heeft Jekkers besloten zijn voorstelling, die zowel over Den Haag als over Ibiza gaat, op 'zijn' eiland te spelen. ''De afgelopen twintig jaar heb ik een droom gehad: hier op Ibiza optreden voor de Nederlanders die hier ook wonen. Dat ze eens een keer iets anders te doen hebben dan die DJ's, spiritualisme en met zijn allen chillen aan het strand. Gewoon een reguliere voorstelling, dat leek me leuk''.

In zijn soloprogramma vertelt Jekkers door middel van zijn liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Ongeveer een derde van de voorstelling gaat over het eiland en de 'campo' waar Jekkers woont.

Kaarten voor Ibiza zijn te koop via www.eventbrite.nl. Voor de voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg via www.hnt.nl/harriejekkers.

Meer berichten