Zestien Haagse jongeren werkten op zondagen buiten de vakanties aan hun toekomst. Zondag werden ze hiervoor met een diploma beloond.
Zestien Haagse jongeren werkten op zondagen buiten de vakanties aan hun toekomst. Zondag werden ze hiervoor met een diploma beloond. (Foto: Jos van Leeuwen)

Petje af voor zestien Haagse 'Petje af' leerlingen

Maar liefst 16 trotse jongeren kregen afgelopen zondag aan de Safierhorst in Mariahoeve een wel heel bijzonder diploma van wethouder van Onderwijs, Saskia Bruines. Namelijk van de Petje af weekendschool. Op zondagen buiten de vakanties zaten zij te werken aan hun toekomst.

Door Willem Post

Den Haag - De wethouder liet haar trots op de kinderen blijken en sprak van gelijke kansen voor alle kinderen. Een absolute must! Er zijn ook in onze stad kinderen die door wat voor omstandigheid ook op een achterland worden gezet. Petje af probeert deze kinderen een zetje in de rug te geven. 'Ieder kind, waar je ook geboren wordt, heeft recht op kansen om vooruit te komen,' aldus de organisatie.
Welnu, bij Petje af staan de beroepen centraal die leerlingen later willen gaan doen. Ze zijn echt gemotiveerd. Leerlingen doen direct praktijkkennis op en gaan in gesprek met ervaren leermeesters.

Hechte band

Er ontstaat veelal een hechte band tussen hen. Vanuit die beroepskennis ga je verder leren. Een geweldig initiatief!

Willem Post schrijft elke week een column voor De Posthoorn.

Meer berichten