Het Zeeheldenfestival vindt dit jaar plaats van woensdag 10 juli tot en met zondag 14 juli.
Het Zeeheldenfestival vindt dit jaar plaats van woensdag 10 juli tot en met zondag 14 juli. (Foto: Anneke Ruys)

Wat is er te doen in Den Haag?

Open huis imkers

Den Haag - Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? En wat je zelf kunt doen om bijen te helpen? In het weekend van 13 en 14 juli houden imkers op meer dan 230 locaties open huis. Ook in Den Haag is het mogelijk om een kijkje te nemen bij een imker. Dat kan op zondag 14 juli van 10.00 tot 16.00 uur in stadstuin de Groene Geest aan de George Bizetstraat 25 in Nieuw Waldeck. Meer informatie over locaties op www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag.

Verhalen met elkaar delen

Ypenburg - Verhalenvertelster Hermine van Helden organiseert vertelmiddagen in De Verkeerstoren aan de Verkeerstorenlaan. De bedoeling is dat de volwassen deelnemers hun verhalen met elkaar delen. Ervaring in het vertellen van verhalen is niet nodig. Dit op woensdag 17, 24 en 31 juli, telkens van 14.00 tot 15.30 uur. Hermine legt de spelregels uit en leidt de bijeenkomst. Kosten? Alleen een consumptie in het café.

Grootste buurtfeest

Centrum - Het Zeeheldenfestival vindt dit jaar plaats van woensdag 10 juli tot en met zondag 14 juli. Het is alweer de 39e editie. Wat ooit begon als jubileumfeestje met wat live-muziek is - volgens de organisatie - uitgegroeid tot het grootste buurtfeest van Den Haag. Vijf dagen lang staat het Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier bol van muziek, dans, straattheater en kinderactiviteiten. De programmering is bijzonder breed, er is echt voor ieder wat wils. Meer informatie op www.zeeheldenfestival.nl

Debussy in
de Nutstuin

Centrum - Geïnspireerd door het Franse landschap schreef de wereldberoemde componist Claude Debussy een prachtige sonate voor harp, fluit en altviool. Deze wordt zaterdag 13 juli in de Nutstuin uitgevoerd door Doriene Marselje (harp), Tirza Leenman (fluit) en Zachary Hamilton (altviool). Aanvang om 15.30 uur, toegang is gratis. Locatie: Riviervismarkt 5.

Meer informatie: www.nutshuis.nl

Excursie de Horsten

Regio - IVN Den Haag verzorgt zondag 14 juli een excursie over landgoed de Horsten op de grens van Wassenaar en Voorschoten. Er wordt om 10 uur verzameld bij de hoofdingang aan de Papeweg in Wassenaar. Entree voor het gebied is 1 euro. IVN-wandelingen zijn gratis en duren 1,5 tot 2 uur. Aanmelden is niet nodig. De wandeling gaat altijd door.
Zie voor het hele programma www.ivndenhaag.nl.

Met buren kunst creëren

Segbroek - Op 19 juli start bij Galerie Paper Art & Design aan de Weimarstraat 56 een bijzonder wijkproject. Alle buurtbewoners zijn uitgenodigd om samen met kunstenaars Miriam L'Herminez en Marna Ouwehand een kunstwerk te maken. Ze meepraten, verhalen delen en meedoen. Miriam heeft al eerder een soortgelijk project gedaan en dat is nu te zien in de galerie. Het is een ruimtelijke kunstwerk en bestaat uit 9 doeken en 9 objecten (koffertjes). Op de vrijdagmiddagen van 19 juli tot 28 september van 12.00 tot 17.00 uur zijn de kunstenaars aanwezig om bewoners meer te vertellen over het geëxposeerde kunstwerk en verder te praten over verhalen die gaan over de bewoners en over de wijk. Deze verhalen vormen de basis voor een nieuw werk. Zin om mee te doen? Neem dan contact op met Miriam L'Herminez, tel. 06-46283200 of e-mail: Miriam.lherminez@gmail.com

Doe mee met ukulele show

Centrum - Wie een ukulele heeft en er ook nog op kan spelen, wordt zaterdag 13 juli verwacht op het Prins Hendrikplein tijdens het Zeeheldenfestival. Vanaf 15.30 uur is er de Ukelele Play Along show. Het is voor iedereen te volgen ook voor degenen voor wie het notenschrift abacadabra is. De akkoorden worden aangegeven door middel van een waslijn en een hoed met een grote pijl! Er zijn ook 'leen-ukelele's'. Wie mee wil spelen meldt zich voor aanvang voor het podium.

Tango leren dansen

Laak - Bij Tango Mooovs aan de Binckhorstlaan 135 (in Den Haag) wordt deze zomer een cursus Argentijnse tango gegeven. In vijf lessen van anderhalf uur leren de deelnemers de basispassen. De lessen zijn geschikt voor jong en oud en danservaring is niet nodig. Vanaf maandag 15 juli, dinsdag 16 en woensdag 17 juli gaat de cursus van start en de lessen worden gehouden op maandag, dinsdag en woensdag van 19.00 tot 20.30 uur en deelname kost €60,-. Voor meer informatie en aanmelding: Fred Ormkerk: tel. 06-33398885 of e-mail: info@tangomooovs.nl

Luistercursus muziek

Scheveningen - De luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek- herfsteditie- door Brechtje Roos start dit najaar op 26 september in het Zuiderstrandtheater. De cursus bestaat uit vijf lessen. Aan de hand van uiteenlopende muziekfragmenten geeft Brechtje Roos context en luistertips. Elke les is afwisselend met altijd een paar vaste onderdelen: het ontrafelen van een bepaald muziekfragment, vergelijken van verschillende stijlen en altijd is er ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Meer informatie: www.zuiderstrandtheater.nl/programma/themas/luistercursus/

Strand
in de Stad

Centrum - Deze zomer staat het Atrium Den Haag in het teken van Haagse strandfoto's. Stichting Atrium City Hall heeft de Haagse (straat)fotografen Giedo van der Zwan, Sandra Uittenbogaart en Annette van Soest benaderd om hun beste Haagse strandfoto's te tonen van 15 juli tot en met 9 augustus in het Atrium van het Stadhuis van Den Haag. Aan deze ZomerExpo zit de fotowedstrijd #Haagsestrandfoto gekoppeld, waar iedereen aan kan deelnemen.

Internationale orgelzomer in Abdijkerk

De fraaie ambiance van de eeuwenoude Abdijkerk aan de Willem III straat 40 te Den Haag-Loosduinen is in de maanden juli en augustus elke zondagmiddag vanaf 14.30 uur te bezichtigen met o.m. een tentoonstelling over "Vijf eeuwen armenzorg in Den Haag".
Om 15.30 uur zijn er orgelbespelingen op het schitterende historische Reichner/Bätz-orgel. De concerten, waarvoor al vele jaren grote belangstelling bestaat, worden dit jaar gegeven door talentvolle en gerenommeerde binnen- en buitenlandse vrouwelijke organisten. Vrouwen in de schijnwerpers dus! Komende zondagmiddag 14 juli 2019 speelt de bekende Haagse organiste Marieke Stoel.
De toegang is gratis (inclusief programmaboekje voor gehele serie). Na afloop concert vrijwillige bijdrage. Uitgebreide info en programmaboekje: www.abdijkerk.info

Meer berichten