Foto: Alex Schröder

Talenten sluit schooljaar conservatorium muzikaal af

Het schooljaar op de School voor Jong Talent wordt van 15 tot en met 19 juli traditiegetrouw afgesloten met het Jong KC Zomerfestival. Het festival beslaat een week vol koorzang, kamermuziek, workshops en concerten voor de basis- en middelbare scholieren van het Koninklijk Conservatorium. Publiek kan vrijwel dagelijks van een prachtig concert genieten.

Den Haag - Concertprogramma in de Arnold Schönbergzaal van het Koninklijk Conservatorium
Ma 15 juli: Het Jong KC Zomerfestival opent met een concert van AKO-Junior en het Atheneum Kamerorkest. AKO-Junior is de strijkersklas voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. Het Atheneum Kamerorkest, bestaande uit de strijkers van de middelbare school, presenteert twee grote werken uit het klassieke repertoire: de Serenade voor strijkers van Tsjaikovski en het Dubbel concerto voor viool en cello van Brahms.

Di 16 juli: Jaarlijks wordt de Koninklijk Conservatorium Compositieprijs uitgereikt aan talentvolle jonge componisten. Zij schrijven een compositie voor het vermaarde New European Ensemble. Het resultaat hiervan klinkt op de dinsdagavond.

Do 18 juli: Op donderdag 18 juli betreedt het Atheneum Blazers Consort het podium. Het ABC bestaat uit de leerlingen die blaasinstrumenten bespelen. Verwacht ook een spetterend optreden van de Jazzleerlingen.

Vr 19 juli: In een marathonconcert presenteren alle leerlingen zich nogmaals in diverse ensembles. Verwacht een avondvullend programma met de mooiste kamermuziek door jong muziektalent.

School voor Jong Talent en Jong KC
De School voor Jong Talent bereidt jonge mensen met een uitzonderlijk talent voor op een professionele toekomst in de dans, muziek of beeldende kunst. Deze school combineert kunstvakken met regulier onderwijs (primair en voortgezet). Om op de school aangenomen te worden is een toelatingsexamen noodzakelijk. Jong KC Muziek is binnen de School voor Jong Talent de afdeling die zich op de jonge musici richt. Jong KC Muziek biedt opleidingen in alle instrumentale hoofdvakken, zowel voor jazz als voor oude muziek en klassieke muziek. Daarnaast kunnen leerlingen zang of compositie studeren.

Praktische informatie Jong KC Zomerfestival
Ma 15 juli, 19.30
AKO-Junior Strijkersklas
Atheneum Kamerorkest

Di 16 juli, 19.30
Winnaars Compositieprijs

Do 18 juli, 19.30
Atheneum Blazers Consort
Jong KC Jazz

Vr 19 juli, 19.00
Slotconcert

Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium
Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag
Toegang gratis (m.u.v. maandag 15 juli: € 5,- t.b.v. het Cultuurfonds)

Meer informatie: koncon.nl/zomerfestival

Meer berichten