Rozenkweker Martin Vissers krijgt de Gouden Roos uit handen van stadsdeeldirecteur Mendy van Veen.
Rozenkweker Martin Vissers krijgt de Gouden Roos uit handen van stadsdeeldirecteur Mendy van Veen. (Foto: Jurriaan Brobbel)

Gouden Roos én publieksprijs naar Perfume Dreams

Al bijna 10 jaar was rozenkweker Vissers bezig om de roos 'Perfume Dreams' te kweken. Die inspanningen waren niet voor niets. Zaterdag 13 juli viel zijn kindje tijdens het Internationale Rozenconcours in het Westbroekpark maar liefst twee keer in de prijzen.

Den Haag - De internationale jury én het Haagse publiek gaven hun stem aan deze mooie witte roos. En daarmee werd Perfume Dreams de Gouden Roos van de stad 's-Gravenhage 2019 en won de roos ook nog eens de publieksprijs. Vissers is enorm blij met deze dubbele erkenning. "Ik leef voor rozen, ik ben er 24 uur per dag mee bezig. Ik kan niet anders!"
"In 2008 begon het met 1 mooie plant maar dan moet je nog verder gaan vermeerderen", vertelt de Belgische rozenkweker enthousiast. "Op een gegeven moment heb je dan wat meer plantjes en die geef ik dan aan collega's om te kijken of de roos het ook goed doet op andere grond. Dat neemt allemaal tijd in beslag. Mensen denken altijd dat een roos zo van de lopende band rolt maar dat is echt niet zo."

De Geurprijs ging naar 'Scent From Heaven' van rozenkweker Chris Warner uit Groot-Brittanië. De winnaars staan in het Rosarium in vaknummer 185.

Meer berichten