Foto:

Haagse amazone regio- kampioen in de dressuur

Dit weekend werden in Heerjansdam de regiokampioenschappen dressuur voor paarden verreden. De Haagse amazone Fransje van der Meer kan er met een tevreden gevoel op terug kijken. Ze won in de klasse ZZ-L met haar paard Historia.

Den Haag - Sinds het moment dat Histaria onder het zadel kwam bij Fransje van der Meer heeft de combinatie vele successen geboekt. In 2017 werd de combinatie bij de outdoorkampioenschappen regiokampioen in de klasse M1, in 2018 regiokampioen in de klasse Z1 en derde tijdens de Hippiade. Afgelopen winter werd de combinatie regiokampioen in de klasse Z2 en in Heerjansdam is er met een totaalscore van 73.061% aan deze indrukwekkende lijst de titel regiokampioen in de klasse ZZ-L toegevoegd.

Voor het eerst tijdens de outdoor regiokampioenschappen mochten alle combinaties in de klassen ZZ-L en Z2 een Kür op Muziek rijden.

Hippiade

Als regiokampioen ontving Van der Meer een startbewijs voor de Hippiade, de landelijke outdoorkampioenschappen volgende maand in Ermelo maar ook toegangskaarten voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam.

Meer berichten