Een stralende Bob Abotar
Een stralende Bob Abotar (Foto: MBO Rijnland)

Hagenaar haalt twee diploma's in één jaar

Bob Abotar uit Den Haag heeft een bijzondere prestatie geleverd. Hij slaagde dit jaar voor zowel zijn VWO- als de mbo-opleiding Sport en Bewegen. Die laatste studie rondde hij zelfs in totaliteit in 1 jaar af. De 3-jarige opleiding volgde hij naast zijn examenjaar VWO. Hij deed dit via het volwassenenonderwijs mboRijnland.

Den Haag - In één jaar je vwo-diploma halen en ook nog eens in datzelfde jaar een volledige mbo-opleiding Sport & Bewegen halen. Dat lijkt onmogelijk, maar Bob Abotar uit Den Haag presteerde het bij mboRijnland. Hoe is hem dat gelukt? Bob legt uit: "Ik was op het nippertje gezakt voor mijn vwo-diploma en zag het niet zitten om weer een heel jaar naar school te gaan om alle vakken opnieuw te doen. Eigenlijk hoefde ik alleen nog maar Duits over te doen. Ik ben me toen gaan oriënteren op andere mogelijkheden. Dat was het volwassenenonderwijs. Maar ja, wat moet je dan met al die tijd die je hebt? Ik wilde wel blijven investeren in mezelf."


Sport

Omdat Bob gek is van sport (hij mocht in de jeugd al meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen voor hinkstapsprong en is zelfs nog naar het EK gegaan in Portugal), wilde hij daar iets mee doen. In eerste instantie ging Bob opzoek naar een hbo-sportopleiding maar met alleen een 5 vwo-diploma was dat niet mogelijk. Vervolgens nam hij het initiatief om naar mboRijnland te mailen en te vragen of hij aan de selectiedag mee mocht doen. Hier viel hij al snel op door zijn sportieve achtergrond. In het eerste gesprek kwamen er nogal wat vraagtekens naar boven toen hij voorstelde om een mbo-opleiding te combineren met zijn eindexamenjaar vwo. "Het eerste gesprek met mijn mentor was meteen heel leuk. mboRijnland dacht meteen met mij mee en ging ook meteen aan de slag om dingen te regelen. Ik kon bij hun het vak Duits volgen en starten met de opleiding Sport & Bewegen. Niet volgens het reguliere programma bleek later, maar zij maakten een aangepast programma voor mij.", vertelt Bob enthousiast .

Toekomst

Bob gaat nu naar Rotterdam, om daar in 3 jaar in plaats van 4 zijn bachelor Sportmarketing & Management te doen. De stap daarna is de Erasmusuniversiteit om zijn master Bedrijfskunde te halen. Dan even werken en uiteindelijk een eigen bedrijf. Dat is het plan. 

Meer berichten