Rock 'n rolltrio Convoi Exceptional
Rock 'n rolltrio Convoi Exceptional (Foto: Julia Bo Heijnen)

Straatfestival The Streets of Chuck Deely krijgt vorm

De namen van de bands die zondag 25 augustus optreden tijdens het nieuwe Haagse straatfestival The Streets of Chuck Deely zijn bekend. Het gaat om circa dertig acts.

Den Haag - Nadat vorige maand de definitieve datum van het nieuwe Haagse festival The Streets Of Chuck Deely bekend werd gemaakt, regende het aanmeldingen van acts die graag optreden tijdens dit eerbetoon aan de op 9 januari 2017 overleden beroemde Haags/Amerikaanse straatmuzikant Chuck Deely. Inmiddels krijgt de programmering steeds meer vorm. Onder meer Livin' Blues Xperience, Tess et les Moutons, Neil Young Tribute, De Kiloknallers, Convoi Exceptional, NAFT en The Balcony Players treden op zondag 25 augustus in het centrum van Den Haag op. De toegang is gratis. 

Grote Marktstraat
De muzikanten spelen tussen 12.00 en 18.00 uur op vijf optreedplekken in de Grote Marktstraat. Elke act treedt meerdere keren op, op verschillende plekken in het winkelgebied. In principe zijn alle optredens volledig akoestisch. De organisatie levert geen stroom! Artiesten mogen wel zelf een kleine versterker op accu meenemen.

Chuck Deely Award
Elders in de Grote Marktstraat komen drie plekken waar ruimte is voor Street Dance, Street Art en Street Theatre. Alle deelnemende artiesten maken kans op de Chuck Deely Award (een replica van het beeldwerk van kunstenaar Vincent de Kievit) en de Chuck Deely Aanmoedigingsprijs (inclusief een workshop begeleiding en coaching van Popradar Den Haag).

Afsluiter
Het festival The Streets Of Chuck Deely wordt afgesloten met een avondvullend programma op het buitenpodium op de Grote Markt, met volledig versterkte optredens van onder andere de Haagse formatie Livin´ Blues Xperience (met zanger/saxofonist Nicko Christiansen, die meerdere albums opnam met Chuck Deely), The Balcony Players (internationale klezmer en zigeunermuziek) en een Neil Young Tribute met bekende Haagse muzikanten. Ook deze concerten zijn gratis toegankelijk. Tijdens de avond worden bovendien de eerste Chuck Deely Awards uitgereikt door wethouders Richard de Mos van Economie en Robert van Asten van Cultuur.

The Streets Of Chuck Deely is een project van de R.G. Ruijs Stichting en wordt georganiseerd in samenwerking met Marketing Haagse Binnenstad, Stichting Popdistrict, Grote Markt, KOO – kunstonderwijs organisatie en Popradar Den Haag. Het festival krijgt subsidie van de gemeente Den Haag en wordt ondersteund door Fonds 1818.

Meer berichten