Roger wordt gefeliciteerd met zijn winnende mokkataart. (Foto: gemeente Den Haag/Christel Toet)
Roger wordt gefeliciteerd met zijn winnende mokkataart. (Foto: gemeente Den Haag/Christel Toet)

Mokkataart van Roger wint 'Heel SamenHaags bakt!'

Met een mooie en lekkere mokkataart heeft Roger Long de competitie 'Heel SamenHaags bakt!' gewonnen. Roger komt uit Zuid-Afrika en is deelnemer aan SamenHaags. Hij kreeg als hoofdprijs een bijzonder kookboek. Met de prijsuitreiking van de bakcompetitie en aansluitend een barbecue werd in Het Haagse Huis het seizoen afgesloten van SamenHaags, het programma dat nieuwkomers de kans biedt om beter in te burgeren en mee te doen, met onder meer taalles, stage en maatschappij-oriëntatie.

Den Haag - Liefst 1100 deelnemers van SamenHaags volgen een intensief programma om mee te doen in de stad met taalles, stage en contact met een Haagse Makker: iemand die goed Nederlands spreekt. De eerste groepen, 250 deelnemers, hebben hun traject afgerond. De andere groepen gaan na de vakantie weer verder.

Wethouder Rachid Guernaoui (Integratie): "De brede aanpak van SamenHaags daagt deelnemers uit mee te doen in de stad. Als nieuwkomer meedoen gaat niet vanzelf, je moet het willen, je moet oefenen én je moet op zoek gaan naar kansen. Ik ben trots, want deze deelnemers hebben hun kans gegrepen. Zo werken zij niet alleen aan hun eigen toekomst, maar ook aan een mooier Den Haag".

Tijdens de zomervakantie is Het Haagse Huis open op maandag, dinsdag en donderdag. Dan zijn er nog allerlei activiteiten voor deelnemers die niet op vakantie gaan. Zo is er drie keer per week om 9.30 uur de Bakkie-taalbijeenkomst, waar deelnemers in een groepje Nederlands kunnen oefenen met vrijwilligers. Spreek je goed Nederlands en wil je komen helpen? Meld je aan via haagsemakker@denhaag.nl. Meer informatie over het programma: www.denhaag.nl/samenhaags.

Meer berichten