Het bijspringen in de zorg kan onder andere bestaan uit het smeren van het brood.
Het bijspringen in de zorg kan onder andere bestaan uit het smeren van het brood. (De Posthoorn)

Scheveningse zorgorganisatie zet kantoorpersoneel in bij zorgtaken

Om het tekort aan personeel tijdens de zomerperiode op te vangen, zet de Scheveningse zorgorganisatie Respect het kantoorpersoneel in. Ze draaien zogenaamde zomerstages waarbij hun werkzaamheden variëren van het verschonen van bedden tot het smeren van boterhammen.

Den Haag - In de zomerperiode is het personeelstekort in de zorg het meest merkbaar. Vaste medewerkers gaan met vakantie terwijl de zorg aan de cliënten gewoon door gaat, aldus Respect die in Scheveningen diverse vormen van ouderenzorg aanbiedt. Volgens de zorgorganisatie kan de inzet van bijvoorbeeld vakantiekrachten in deze periode verlichting geven. Ook draaien sommige medewerkers in deze periode extra diensten, waardoor het niveau van zorgverlening op peil blijven.
Om de medewerkers in de zorg extra ondersteuning te bieden in de zomer, draait het kantoorpersoneel van Respect net als vorig jaar zogenaamde zomerstages. Ze voeren werkzaamheden uit waarmee de collega's op de werkvloer worden ontlast. De secretaresse helpt bijvoorbeeld bij het verschonen van bedden, de manager smeert boterhammen in de thuiszorg en iemand van de HR-afdeling gaat wandelen met cliënten.
Daarnaast zegt Respect te blijven investeren in de werving en begeleiding van nieuwe medewerkers.

Meer berichten