De winnaars van het Kunstcongres West tonen hun werkin het CAK aan de Prinses Beatrixlaan. (Foto: Evert van de Worp)
De winnaars van het Kunstcongres West tonen hun werkin het CAK aan de Prinses Beatrixlaan. (Foto: Evert van de Worp) (Fotografie Evert van de Worp)

Wat is er te doen in Den Haag?

Expositie Kunstcongres

Haagse Hout - De winnaars van het Kunstcongres met perspectief regio West 2019 exposeren tot en met 6 september een selectie van hun werk in het atrium van CAK aan de Prinses Beatrixlaan 7. Het gaat om Patrick Hamer, Xander Rijkee en Stefanie Wierda (publiekswinnaar). Het Kunstcongres met perspectief is de plek voor beeldend kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ieder jaar organiseert UWV in samenwerking met publieke en private samenwerkingspartners 5 regionale Kunstcongressen. De dag staat in het teken van talentontwikkeling, exposeren en netwerken. Meer informatie: https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres. De expositie in het CAK is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Leren bridgen

Segbroek - Begin september start op dinsdagmiddag in wijkcentrum Vruchtenbuurt aan de Albardastraat 60 een kennismakingscursus bridge. De cursist leert in elf lessen de basis van het spel. Deelname kost 90 euro, exclusief het lesboek. De cursus wordt gegeven in wijkcentrum Vruchtenbuurt, Albardastraat 60 en het lesgeld bedraagt € 90,- exclusief het lesboek. De lessen inclusief oefenen, duren circa 2,5 uur en worden gegeven door een ervaren NBB bridgedocent. Informatie: tel 070-3235549 of tel. 06-81841320.

Suriname Festival

Centrum - Surinaams eten, Surinaams muziek en Surinaamse artiesten. Wijkpark Transvaal staat 30 en 31 augustus en 1 september in het teken van het Suriname Festival. De organisatie is in handen van Stichting Insaaf Nederland. Er is deze dagen ook een uitgebreide kids playground zijn. Voor Surinaamse kunst is tijdens het festival een speciale plek ingeruimd en voor de ouderen en mindervaliden zijn er speciale voorzieningen getroffen. Iedereen is welkom. Tijden: vrijdag en zaterdag 12.00 - 22.00 uur, zondag 12.00 - 21.00 uur.

Voetbalkampen ADO Den Haag

Leidschenveen-Ypenburg - Van 20 tot en met 22 augustus zijn er twee ADO Den Haag Voetbalkampen in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Bij HBS Craeyenhout in Den Haag staat van 28 tot en met 30 augustus een ADO Den Haag Voetbal- en Keeperskamp op het programma. De kampen zijn voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar. Alle trainingen van zowel de Voetbal- als Keeperskampen vinden plaats van 9:00-15:00 uur. Na afloop mogen alle deelnemende jongens en meisjes hun eigen ADO Den Haag Voetbalkampen-tenue houden en ontvangen ze een certificaat. Inschrijven voor de ADO Den Haag Voetbal- en Keeperskampen kan via www.adodenhaag.nl/voetbalkampen.

Vlieg naar
de maan

Scheveningen - Het is 50 jaar geleden dat de Amerikaanse astronauten Neil Armstrong, Buzz Alsrin en Michael Collins naar de Maan voeren. In het Museon staat de exposities 'Reizen in de Ruimte, op weg naar een nieuwe aarde' in het teken van de Ruimtevaart en in de 'André Kuiperszaal' is het mogelijk om de Maansteen aanraken! De tentoonstelling is te zien tot en met 1 september 2019. Omniversum presenteert met 'Apollo 11' een unieke, Engelstalige documentaire op IMAX-formaat, met niet eerder vertoonde beelden over de eerste bemande maanreis. Kijk voor aanvangstijden en tickets op www.museon.nl en www.omniversum.nl

Feest voor 40-plussers

Scheveningen - Bij Strandpaviljoen de Staat is op vrijdag 9 augustus een trancefeest voor 40-plussers. De organisatie belooft een sensationele licht-/lasershow. Dj is Marco Eschler. Tijd: 21.00 - 01.30 uur. Entree is gratis.

Kunstweekend bij Dégradé

Segbroek - Bureau Dégradé aan de Laan van Poot 97 staat in het weekend van 30, 31 augustus en 1 september geheel in het teken van kunst. Niet alleen de voorstelling 'Naar de hemel wijzen' staat op het programma, er zijn ook diverse exposities te bezichtigen. En Theo Jansen van de bewegende strandbeesten geeft een kijkje in zijn atelier. Daarnaast zijn er Haagse hapjes. Openingstijden: 30 augustus: 19.00 – 22.00 uur, 31 augustus en 1 september: 12.00 – 22.00 uur. Meer informatie op website Degrade.nl.

Tango leren

den haag - Wie de Argentijnse tango wil leren dansen kan zich melden bij Tango Mooovs aan de Binckhorstlaan 135 (in Den Haag) voor een zomercursus. In vijf lessen van anderhalf uur leren deelnemers de basispassen. De lessen zijn geschikt voor jong en oud en danservaring is niet nodig.
Vanaf maandag 5, dinsdag 6 en woensdag 7 augustus gaat de cursus van start en de lessen worden gehouden op maandag, dinsdag en woensdag van 19.00 tot 20.30 uur. Voor meer informatie en aanmelding kan men contact opnemen met Fred Ormkerk: 06-33398885 of info@tangomooovs.nl.

Déruelle in Abdijkerk

loosduinen - Op zondag 4 augustus 2019 bespeelt de jonge Parijse orgelvirtuose Camille Déruelle exclusief het orgel het orgel van de Abdijkerk in de Willem III-straat. Zij zal werken uitvoeren van J.S. Bach, A.P.F. Boëly, M. Bonis en A. Guilmant. Het concert begint om 15.30 uur. Volledige info: www.abdijkerk.info.

Meer berichten