Yazmine Slaghuis: "De opofferingen waren het allemaal waard."
Yazmine Slaghuis: "De opofferingen waren het allemaal waard." (Foto: pr)

Haagse Yazmine is de mooiste van Nederland

Dat Haagse vrouwen mooi zijn, is allang bekend. Maar nu staat het echt zwart op wit. De Haagse Yazmine Slaghuis heeft namelijk Mrs Netherlands Europe 2019 gewonnen.

Door Joyce Hoogland

Den Haag - Als klein meisje was Yazmine al gek op missverkiezingen. "In Nederland zijn wij er een beetje te nuchter voor, waardoor het hier niet zo groot is. Al wordt het steeds groter. Ik keek vooral naar Amerikaanse films en series zoals Miss Congeniality." Zoals men wel begrijpt was het meedoen en winnen van een verkiezing een grote droom en die is onlangs uitgekomen.
"Op de finaledag was ik doodziek, ik had 40 graden koorts en zat met een dekentje om. De finale begon om 8.30 uur in de ochtend en eindigde om 21.00 uur in de avond. Het werd voor mij een heel lange dag dus."

Dat ze zou winnen had Yazmine niet meer verwacht. "Maar toen ik het hoorde was het zo mooi, al het harde werk en al die uren van huis was niet voor niks."
De Mrs-verkiezing gaat niet alleen om mooi zijn, want de vrouwen moesten zich ook nog inzetten voor een goed doel 'Stop domestic violence against women'. "Ik heb daarvoor onder andere een fotoshoot gedaan en kleding en speelgoed ingezameld."
In oktober gaat Yazmine Nederland vertegenwoordigen in Las Palmas. "Ik heb al een aantal kandidaten gezien, die zijn allemaal bloedmooi. Maar ik laat me daardoor niet afschrikken, ik ga zeker voor de top 5!"

Yazmine kan niet teren op enige ervaring bij missverkiezingen. Ze helpt haar vriend Yon in de lunchroom aan de Badhuisweg. En daarnaast is ze ook nog moeder van drie kinderen. Bovendien is ze al sinds haar achttiende zelfstandig ondernemer. "Ik ben gogodanseres op grote festivals en bij concerten. Ik heb zo veel gave optredens gehad, zoals de 538 show, bij David Guetta, Mysteryland en Dreamfields."

Daarnaast interviewt Yazmine ook dj's voor voor het programma Toast én ze zit in het programma Starz op Telekids.

Gezin

"Ik heb bewust jong kinderen genomen, de eerste kwam op mijn 21ste. Ik was toen nog vol in de entertainmentwereld bezig en wilde daar ook zeker niet mee stoppen. Ik ben uiteindelijk gescheiden en heb vijf jaar als alleenstaande moeder voor mezelf en de kinderen moeten zorgen. Het was pittig maar ik ben er zeker sterker door geworden. Mijn droom was altijd een gezin te hebben en gelukkig te zijn, en dat heb ik nu weer. Ik ben nu verloofd en mijn aanstaande heeft ook drie kinderen."
Maar haar gezin heeft het afgelopen jaar wel wat moeten doorstaan. Voor de Mrs Europe-verkiezing was Yazmine vaak weg van huis. "Mijn kinderen vroegen dan wel eens 'waarom blijf je op zondag niet thuis?', maar ik moest dan trainen. Dankzij het winnen van de verkiezing ziet iedereen dat dit het wel waard was."

Meer berichten