Lees over de diepere betekenis achter het  portret van Anna Enquist.
Lees over de diepere betekenis achter het portret van Anna Enquist. (Foto: pr)

Schrijversportretten zijn nu ook online te bezoeken

Het Literatuurmuseum heeft een nieuwe vleugel toegevoegd aan zijn online museum. Vanaf nu kan iedereen op Literatuurmuseum.nl dwalen langs de collectie schrijversportretten die het museum bezit. Thuis vanaf de bank, op de camping, het strand en zelfs in de file op de Route du Soleil kan men surfen langs de koppen van schrijvers van toen en nu.

Den Haag - Waarom was Willem Frederik Hermans ontevreden over zijn portret en welke beruchte meester-vervalser portretteerde de inmiddels allang vergeten Ben van Eysselsteijn? De digitale versie van de Nationale Schrijversgalerij is voorzien van anekdotes, literaire wapenfeiten, kunstenaarsvriendschappen en opmerkelijke gebeurtenissen uit een schrijversleven. In pakkende stukjes worden de verhalen achter de portretten verteld.

Noordervliet

Ontdek welke schrijfster opvallend veel op Nelleke Noordervliet lijkt, zie wie met een jeugdportret is vertegenwoordig en lees over de diepere betekenis achter het imponerende portret van Anna Enquist. Het museum zal de galerij de komende maanden uitbreiden met nieuwe portretten en verhalen.
Bezoekers van het online museum wacht nog een verrassing. De site heeft onlangs een metamorfose ondergaan en is nu nog aantrekkelijker en toegankelijker.

Het Literatuurmuseum is, samen met het Kinderboekenmuseum, gehuisvest in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw. De entree van het museum is op de eerste etage.

Meer berichten