Nieuw beeld voor ingang stadhuis

Er komt een nieuw beeld voor de ingang van het stadhuis. Het beeld van Tirzo Martha wordt donderdag 29 augustus om 18.00 uur onthuld. Het is de meest recente aanwinst voor De Beeldengalerij, de jaarlijks veranderende buitencollectie van 40 beelden, samengesteld door Stroom Den Haag.

Den Haag - In het sculpturale werk van Tirzo Martha spelen alledaagse objecten de hoofdrol. Door de gebruikte objecten uit hun bestaande context te halen, nodigt de kunstenaar ons uit om de betekenis van de voorwerpen te herontdekken. Martha's gebruik van objecten zoals een barbecue, afrokammen en een pispot zetten aan tot onuitgesproken associaties. Het werk De dematerialisatie van de vijf geboden in de vijf zintuigen is grotendeels in brons afgegoten met enkele componenten van beton en rubber. Doordat de objecten niet alleen qua functie maar ook qua materiaal veranderen worden hun waarde en existentie nogmaals onderstreept.

Voorafgaand aan de onthulling van De dematerialisatie van de vijf geboden in de vijf zintuigen, vindt er vanaf 16.00 uur een verdiepend programma plaats in het Filmhuis Den Haag, Spui 191. Rob Perrée, schrijver/curator, zal een korte lezing geven bij het werk van Tirzo Martha. Vervolgens gaat Adi Martis, kunsthistoricus, in gesprek met de kunstenaar. Na afloop van het programma in het Filmhuis treedt een Tambú groep op met Caribische percussie muziek. Om 18.00 uur wordt het beeld onthuld voor de ingang van het stadhuis, Spui 70, Den Haag.
 

Meer berichten