Voor studenten van conservatoria is meedoen aan Jong Metropole een unieke kans om praktijkervaring op te doen. (Foto: Pieter Kunnen)
Voor studenten van conservatoria is meedoen aan Jong Metropole een unieke kans om praktijkervaring op te doen. (Foto: Pieter Kunnen) (Foto: )

Zomerconcert Jong Metropole in Zuiderparktheater

De musici van Jong Metropole studeren aan de beste Nederlandse Conservatoria. Vrijdag 9 augustus speelt dit unieke orkest onder leiding van de Japanse dirigente en arrangeur Miho Hazama om 20.00 uur in het Zuiderparktheater.

Den Haag - Het optreden maakt onderdeel uit van een driedaagse tournee waarbij ook Kootwijk en Amsterdam worden aangedaan. Van 3 tot en met 8 augustus repeteren de orkestleden waarna ze door het land gaan om het resultaat van een kruisbestuiving tussen klassiek en jazz te laten horen.

Op het programma staan werken van Duke Ellington, John Williams en een nieuwe compositie van Tijn Wybenga (winnaar van de Rogier van Otterloo Award 2018). De concerten beloven een goede mix te worden tussen oud en nieuw.

Artistiek directeur Ewout van Dingstee: "We gaan échte jazzstandards horen die al jaren op het repertoire van het Metropole Orkest staan. Maar er is ook nieuw werk dat nog met natte inkt op de lessenaars staat. Het is een swingend en divers programma, waarbij de jonge musici uitgedaagd zullen worden en een repertoire zullen spelen waar ze normaliter niet zo makkelijk de kans voor krijgen."

Onder leiding van de Japanse dirigente en arrangeur Miho Hazama geven de talenten deze zomer drie concerten op bijzondere locaties: in openluchttheater het Zuiderparktheater in Den Haag, in voormalig Zendstation Radio Kootwijk en tijdens het Grachtenfestival Amsterdam (gratis toegang).

Jong Metropole komt voort uit de samenwerking tussen het Nationaal Jeugdorkest (NJO), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest (MO) en combineert het beste uit verschillende muziekwerelden: het excellente spel uit de klassieke traditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie.

Voor studenten is meedoen aan Jong Metropole een unieke kans om via een buitengewoon talentontwikkelingsprogramma praktijkervaring op te doen in de Metropole-formatie en op bijzondere podia. Het is de enige plek waar symfonische pop en jazz door studenten beoefend wordt.

Meer berichten