In augustus wordt elke zaterdagavond in de Nutstuin een film vertoond (Foto: Arnaud Roelofsz)
In augustus wordt elke zaterdagavond in de Nutstuin een film vertoond (Foto: Arnaud Roelofsz) (Foto: ARNAUD ROELOFSZ)

Wat is er te doen in Den Haag?

Yoga bij volle maan

Loosduinen - De hele zomer is er op het strand bij Kijkduin yoga bij volle maan. De organisatie is in handen van De Duinkijker, Fit Kijkduin en De Dolfijn. Data: 14 september en 13 oktober. Verzamelen om 18.45 uur bij de Duinkijker aan het Deltaplein 409. Na een uur yoga begeleidt de schaapsherder de groep met haar kudde naar een duinpan waar vervolgens in alle rust en tussen de schapen wordt gemediteerd. Deelname kost 10 euro.

Creatief in de bieb

Scheveningen - Het programma van BibliotheekAtelier Scheveningen vermeldt een aantal nieuwe cursussen. Zo gaat dinsdag 19 november de cursus 'pen en inkt' van start. De cursus omvat drie lessen (19, 26 november en 3 december) en is bedoeld voor mensen met tekenervaring. Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Kosten: 40 euro niet-leden (inclusief materiaal). Op dinsdag 17 december wordt in de bibliotheek Scheveningen les gegeven in porselein beschilderen. Dit gebeurt van 10.00 tot 12.00 uur. Ervaring is niet noodzakelijk. Kosten: €17,50 niet-leden (inclusief materiaal). Inschrijven en betalen kan bij de klantenservice in bibliotheek Scheveningen.

Film kijken in de Nutstuin

Centrum - De hele maand augustus wordt er op zaterdagavond in de Nutstuin in het kader van het Nutshuis Open Air Film Festival een film vertoond. Zaterdag 17 augustus is dat 'SEED, The Untold Story'. Deze documentaire – vol bevlogen verhalen, geestige animaties en wonderschone close-ups van de mooiste exemplaren – toont aan hoe onmisbaar zaden zijn. En waar het misging. Terwijl chemische bedrijven de meerderheid van onze zaden bedreigen, springen bevlogen boeren en advocaten in de bres om een twaalfduizend jaar oude voedselerfenis te beschermen. Voorafgaand aan de filmvertoning serveert het Juni Café uitgebreide dinerbuffetten. Ter inleiding van de films voeren programmamakers Sanne de Maijer of Mirjam Zweers een kort gesprekje met een Haagse gast die een link heeft met het filmverhaal van die avond. Toegangsprijs: € 28,- (diner, drankje & film) of € 10,- (alleen film).

www.nutshuis.nl

Shantykoren op Scheveningen

Scheveningen - Het Shantykorenfestival komt er weer aan. Voor de veertiende keer treden de zeemanskoren in Scheveningen op. Dat doen ze op zondag 1 september. Op 3 podia (1 op het Kurhausplein en 2 op de wandelpromenade) laten 6 koren, in totaal bijna 300 mannen en vrouwen, van zich horen. Het repertoire bestaat uit zeemansliederen. Het festival duurt van 12.30 tot ongeveer 17.30 uur.

Eerste Rock History Tour

Den Haag - De eerste Rock History Tour na de zomer is op zaterdag 7 september van 13.30 tot 17.00 uur. Deelnemers gaan in een luxe HTM-touringcar langs belangrijke plekken van de Haagse, dus Nederlandse, beatgeschiedenis. Livemuziek van Matto Kranenburg en Hugo Remmelt. Reisleiding ex Golden Earrings Peter de Ronde. Prijs per persoon € 50,- met Ooievaarspas € 20,- Inclusief drankjes onderweg en bij ontvangst. Inclusief rockart cadeau en afterparty. Boeken via info@marcellos.nl of via het VVV Den Haag.

rockhistorytour.nl

Expositie in wijkwinkel

Den Haag - Kunstenaar Noortje Pieter woont in het Belgisch Park. Sinds het overlijden van haar kind en later haar man, wil ze de mooie dingen van het leven zien en voelen. Het is haar manier om verder te kunnen. Die ervaringen vinden hun weerslag in haar schilderijen waarbij het strand centraal staat. Deze zijn sinds vrijdag 9 augustus tijdens openingstijden te zien in de Wijkwinkel aan de Gentsestraat 22a.

Vroeger was alles beter

Haagse Hout/Escamp - Het seniorencollectief organiseert een serie gespreksmiddagen voor ouderen die in september van start gaan. Het thema is verbondenheid. Tijdens de gesprekken wordt er in kleine kring (tafels van 6 à 8 mensen) van gedachten gewisseld over de veranderingen die ze in de loop van hun leven hebben mee gemaakt. Daarnaast wordt er gekeken naar het heden en gefilosofeerd over de toekomst. De eerste middag is op 12 september en heeft als onderwerp 'Vroeger was alles beter'. Locatie: De Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154. Overige data gespreksmiddagen: 3 en 17 oktober en 14 november. De afsluitende bijeenkomst is op 28 november in een gebouw aan de Marterrade in Zuidwest Den Haag. De middagen beginnen om 14.00 Inloop 13.45 uur Toegang is gratis. Wie aan deze serie wil deelnemen, kan zich aanmelden via tel. 070-2002066 of email: info@seniorencollectiefhaaglanden.nl

Orgelconcert in Abdijkerk

Loosduinen - De in Moskou geboren Amsterdamse organiste Susanna Veerman neemt zondag 18 augustus om 15.30 uur plaats achter de klavieren van het monumentale Reichner/Bätz-orgel in de Abdijkerk aan de Willem III straat. Zij brengt orgelwerken ten gehore van G. Muffat, G. Böhm, L. Boëllmann, A. Guilmant, G. Bélier, C. Franck en H. Andriessen. Ook is vanaf 14.30 uur in de Abdijkerk de tentoonstelling 'Vijf eeuwen armenzorg in Den Haag' te bezichtigen. De toegang tot de Abdijkerk is gratis. Na afloop concert vrijwillige bijdrage en gratis koffie en thee.

Vroeg dansen op strand

Scheveningen - Dansen kan doorgaans pas vanaf een uur of elf 's avonds. Zo niet bij Whoosah Beachclub. Daar klinkt 16 augustus al vanaf 20.00 uur opzwepende house. Het idee om al vroeg op de avond gelegenheid tot dansen te bieden aan 23-plussers is afkomstig van Melvin Bruhn, oprichter van de Microclub. "Twintigers, dertigers en veertigers hebben vaak geen zin meer om tot zo laat te wachten", legt hij uit. www.facebook.com/demicroclub

Meer berichten