Omleiding voor doorgaand verkeer.
Omleiding voor doorgaand verkeer. (gemeente Den Haag)

Nieuwe fase vernieuwing Erasmusweg van start

De gemeente Den Haag vernieuwt de Erasmusweg. Tot 26 augustus wordt er nog gewerkt tussen de Loevesteinlaan en Moerweg. Daarna start het werk tussen de Moerweg en de Troelstrakade.

Den Haag - Dit deel van de weg is van 26 augustus tot 6 januari afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden zorgen voor omleidingsroutes en meer drukte op de andere wegen rond de Erasmusweg. Zo is de kruising met de Anna Bijnslaan en de Medlerstraat afgesloten voor auto's. De kruisingen Erasmusplein en Troelstrakade blijven wel open voor al het verkeer. Verkeer van en naar Den Haag Zuid-West, Rijswijk en Wateringen moet rekening houden met extra reistijd. De extra reistijd in de spits kan oplopen tot 15-30 minuten.

Adviesroutes met de auto

De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven:

•Doorgaand verkeer vanaf Wateringen/N211 wordt omgeleid over de Lozerlaan (N211), Escamplaan (S104), Oude Haagweg (S104) en Loosduinseweg (S104).Of via de Moerweg, Generaal Spoorlaan, De Genestetlaan en de Slachthuislaan.

•Doorgaand verkeer vanaf de A4/Rijswijk wordt omgeleid via de Generaal Spoorlaan, De Genestetlaan en Slachthuislaan.

Vermijd de route via het Erasmusplein, Moerweg en de Melis Stokelaan. Dit is de kortste route, maar de verwachting is dat het hier erg druk wordt.

Om sluipverkeer in de wijk te voorkomen, veranderen op sommige plekken in Moerwijk Noord en Moerwijk Oost de routes. Zo wordt verkeer om de woonwijken heen geleid.

Voetgangers en fietsers

De fietspaden aan beide kanten van de Erasmusweg zijn afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Erasmusweg aan de overkant van het water (langs de trambaan) of de Van Ruysbroekstraat. De extra reistijd voor fietsers is enkele minuten. Langs de huizen is altijd een pad voor voetgangers.

Overzicht van de werkzaamheden

De Erasmusweg is een belangrijke hoofdweg tussen het centrum en de A4. Het verkeer rijdt er vaak niet goed door. De weg heeft richting het centrum één rijstrook en dat is te weinig. Ook is de Erasmusweg toe aan een opknapbeurt. Daarom worden het asfalt, de bestrating en het riool vernieuwd. Tegelijkertijd worden de bereikbaarheid en veiligheid verbeterd. Er komen twee rijbanen in elke richting. De parkeerplekken langs de weg worden breder. Dat maakt de weg overzichtelijker en veiliger.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.denhaag.nl/erasmusweg

Meer berichten