Foto: EBS

Nieuwe streekvervoerder in Haaglanden

Binnenkort rijden er nieuwe bussen in de regio Haaglanden. Maar dat is niet de enige verandering als de nieuwe streekvervoerder EBS vanaf 25 augustus de busdiensten in deze regio en de stadsdiensten van Delft en Zoetermeer voor zijn rekening neemt. Op veel lijnen rijden straks meer bussen en vanuit Den Haag Leyenburg en Delft is Rotterdam The Hague Airport voortaan bereikbaar met lijn 37. 

Den Haag - Zo gaan bijvoorbeeld in Delft de bussen van maandag tot zaterdag elk kwartier rijden tussen zeven uur 's morgens en zeven uur 's avonds. Rotterdam The Hague Airport is voortaan bereikbaar met lijn 37 vanuit Den Haag Leyenburg en Delft. Ook nieuw is de verbinding tussen Wassenaar en Voorschoten (lijn 42). Verder vormen de huidige lijnen van Connexxion de basis voor het lijnennet van EBS. In het Westland is de lijnvoering aangepast in verband met de Hoekse lijn en in Delft wordt een aantal haltes voortaan bediend door de Delfthopper: Een busje zonder vaste dienstregeling dat alleen rijdt als het online of telefonisch is besteld.

Probeerkaartjes

Alle belangrijke wijzigingen staan overzichtelijk op de EBS-website (https://www.ebs-ov.nl/haaglanden/reizen/dienstregeling-2019/). Op deze website kunnen alle inwoners van de regio gratis probeerkaartjes aanvragen. Met de kaartjes kunnen 2 personen een hele dag reizen op een datum naar keuze tussen 25 augustus en 30 september. De kaarten zijn voorzien van barcode waarmee ingecheckt kan worden. 

Meer berichten