De af te leggen zwemroute door de Haagse grachten.
De af te leggen zwemroute door de Haagse grachten.

Ook De Mos springt in de gracht voor Swim to Fight Cancer Den Haag


Inmiddels hebben zich al bijna 330 deelnemers, waarvan 33 teams, aangemeld voor de eerste editie van Swim to Fight Cancer op 14 september in Den Haag. Ook wethouder Richard de Mos springt die dag in de gracht om dit goede doel te ondersteunen.

Den Haag - De deelnemers hebben samen al bijna 150.000 euro opgehaald bij hun sponsoren. Ook is er een groot aantal sponsoren uit de Haagse regio waaronder BDO, Rabobank Regio Den Haag en vele anderen. Hagenezen die zich nog willen aanmelden kunnen dit doen tot uiterlijk 5 september.

Zwemkampioen

De organisatie meldt tevens dat Open Water Zwemkampioen Lisa Dreessens haar naam aan het event heeft verbonden. Lisa staat aan de vooravond van een hele spannend overtocht. Namelijk de overtocht over het kanaal. Als de weergoden haar goed gezind zijn, maakt ze in de week van 29 augustus - 5 september de oversteek van Dover naar Calais. Dan is ze precies terug op 14 september om samen met alle swimmers de gracht in de springen. Voor haar is de afstand van 2 kilometer natuurlijk een eitje vergeleken met haar topprestatie over het kanaal. Lisa woont en studeert in Delft aan de TU Delft en zwemt en traint in het Haagse Hofbad.

Tommy Beugelsdijk en Dennis Weening
Tommy Beugelsdijk van ADO Den Haag en TV-presentator Dennis Weening nemen tijdens het evenement de rol van enthousiaste team coaches op zich. Zij zetten zich belangeloos in om van dit evenement een ontzettend succes te maken en schreeuwen de deelnemende jeugd uiteraard fanatiek naar de de finish.

Meer berichten