Het beeld van Tirzo Martha voor het stadhuis aan het Spui.
Het beeld van Tirzo Martha voor het stadhuis aan het Spui. (Foto: Eric de Vries)

Beeld Tirzo Martha startpunt voor nieuwe Gildewandeling

De laatste aanwinst van de Haagse beeldengalerij, een beeld van kunstenaar Tirzo Martha, werd gisteren, donderdag 29 augustus, voor het stadhuis onthuld. Reden voor het Gilde Den Haag om een nieuwe wandeling langs deze galerij samen te stellen.

Den Haag - De titel van het werk van Martha luidt: De dematerialisatie van de vijf geboden in de vijf zintuigen. het maakt deel uit van de jaarlijks veranderende buitencollectie van 40 beelden, samengesteld door Stroom.

In het werk van Martha spelen alledaagse objecten de hoofdrol. Door de gebruikte objecten uit hun bestaande context te halen, nodigt de kunst de toeschouwer uit om de betekenis van de voorwerpen te herontdekken. Het leidt tot allerlei associaties. Daar kan de buitenstaander overigens wel wat hulp bij gebruiken. Aanleiding voor het Gilde Den Haag om een nieuwe wandeling langs de Beeldengalerij samen te stellen. Deze is in samenwerking met Kunstcentrum Stroom ontwikkeld. Hij gaat langs de beelden in de Grote Marktstraat, de Kalvermarkt en het Spui. Die beelden hebben een verhaal. De gids vertelt de verhalen achter de beelden. Tijdens de wandeling wordt ook aandacht besteed aan de stedelijke ontwikkeling en de architectuur in de directe omgeving.

De wandelingen van het Gilde kunnen voor ieder gewenst moment worden aangevraagd: https://www.gildedenhaag.nl/stadswandelingen

Meer berichten