Wennemars vertelt onder andere iets over zijn leven na de schaatscarrière en over de schaatshouding van de geportretteerden op 17de eeuwse schilderijen.
Wennemars vertelt onder andere iets over zijn leven na de schaatscarrière en over de schaatshouding van de geportretteerden op 17de eeuwse schilderijen.

Erben Wennemars voor één avond museumdirecteur in Den Haag

Het Mauritshuis overhandigt op donderdagavond 12 september de sleutel van het museum voor één avond aan gastdirecteur Erben Wennemars. Het is de 30ste keer dat het museum op deze manier een gastdirecteur voor één avond aanstelt.

Den Haag - Wennemars is voormalig topschaatser. Hij behaalde Olympische medailles, reed wereldrecords, werd meermalig wereldkampioen en is nu sportverslaggever, columnist en hardloopambassadeur. Op zijn Maurits&Erben avond legt Wennemars de link tussen topsport en het verhaal achter de kunstwerken in het museum. Verder vertelt hij iets over schaatsers op 17e eeuwse schilderijen en over zijn leven na de schaatscarrière. Voorafgaand aan de Maurits&Erben-avond neemt een kleine groep sportievelingen deel aan een hardloopclinic met de voormalig topsporter. Gehuld in een Maurits& Erben-T-shirt verschijnen de deelnemers aan de start voor een hardlooprondje met Erben rond de Hofvijver. Ook zijn er workshops. Het programma Maurits&Erben start om 18.15 uur. De avond zelf is gratis, toegang tot het museum via een geldig entreebewijs (Reserveren voor de avond via volgende link:www.mauritshuis.nl/nl-nl/bezoek/activiteiten/maurits/

Meer berichten