Ooit was Luc Priester fotomodel. Het leven als rapper Boom Down is hem echter meer op het lijf geschreven.
Ooit was Luc Priester fotomodel. Het leven als rapper Boom Down is hem echter meer op het lijf geschreven. (Foto: Joyce Hooglan)

Boom Down wil rapcafé in Den Haag

De 33-jarige Luc Priester was fotomodel en is nu leraar Engels en rapper. Hij rapt vooral in het Nederlands maar zo af en toe komt er een woordje Engels tussendoor zoals 'bitch' en 'ho'. Zijn grote wens? Een podium voor beginnende rappers in Den Haag.

Door Joyce Hoogland/indebuurt.nl/denhaag

Den Haag - Luc nodigt ons uit in de studio van het Haags hiphop centrum aan de Van der Kunstraat 12 in Den Haag. "Dit is het hart van de Haagse hiphop, hier komen rappers en muzikanten uit de scene samen om toffe tracks te maken", vertelt hij.

Luc is pas een jaar serieus bezig met rappen. "Mijn ouders komen uit Nederland, maar hebben een tijd in Amerika gewoond. Daar heb ik tot mijn zestiende gewoond. Dat heeft vooral veel invloed gehad op mijn muziek. Ik rap wel in het Nederlands, maar met een duidelijke Amerikaanse stijl."

Zijn rap-naam is Boom down. "Dat was mijn nickname toen ik in Amerika basketbalde", legt Luc uit.

Omdat Luc niet alleen muziek wil maken, maar graag mensen verder wil helpen is hij naast rapper ook leraar Engels. Hij staat in Delft voor de klas. "Dan loop ik gewoon netjes in een spijkerbroek en heet ik meneer Priester", zegt Luc met een glimlach. Maar als rapper draagt hij een petje, joggingbroek en gouden grill in zijn mond.

Ooit was Luc echter fotomodel. "Op mijn 17de werd ik tijdens een bokstraining gevraagd als model. Ik vond het maar raar en dacht dat ik versierd werd door die man, maar een vriend overtuigde me om foto's te sturen naar Max Models." Toen Luc's foto's daar binnenkwamen zat er toevallig een booker uit New York die wel interesse had. "Ik ben toen naar New York gegaan en heb toffe shows gelopen bijvoorbeeld voor Prada. Maar eigenlijk vond ik het maar niks. Ik deed het echt voor het geld." Tijdens de QC-party in Milaan (hét modellenfeest van het jaar) ging het bijna fout. "Er is daar iets in mijn drankje gedaan. Ik voelde gelijk dat het niet goed zat en wilde weg. Ik werd toen door een man beetgepakt, hij had drugs in mijn drankje gedaan. Ik schrok er zo van dat ik hem een klap gaf en naar huis ben gegaan. Ik ben heel de nacht ziek geweest. De volgende dag moest ik een show lopen. Ik bleef maar out gaan. Zelfs Kelly Osbourne vroeg aan me hoe het met me ging."

Het voorval was voor hem reden om te stoppen met het modellenbestaan. "Mijn pa opende toen net Absolutely fit op Scheveningen en ik ben daar met hem gaan werken. We runnen de zaak nu met het hele gezin." En dus is Luc nu op drie fronten actief. En hij heeft nog wel wensen. "Ik wil samen met muzikanten van het hiphop centrum een undergroundavond opzetten waarbij ook beginnende rappers een podium krijgen, in Den Haag is nog veel te weinig voor ons. Uiteindelijk moet er ook gewoon een rapcafé in de stad komen."

Meer berichten