Transnistra is de laatste film die zaterdag 31 augustus in het kader van het Nutshuis Open Air Film Festival wordt vertoond.
Transnistra is de laatste film die zaterdag 31 augustus in het kader van het Nutshuis Open Air Film Festival wordt vertoond. (Foto: )

Wat is er te doen in Den Haag?

Shantykoren op Scheveningen

Scheveningen - Het Shantykorenfestival komt er weer aan. Voor de veertiende keer treden de zeemanskoren in Scheveningen op. Dat doen ze op zondag 1 september. Op 3 podia (1 op het Kurhausplein en 2 op de wandelpromenade) laten 6 koren, in totaal bijna 300 mannen en vrouwen, van zich horen. Het repertoire bestaat uit zeemansliederen. Het festival duurt van 12.30 tot ongeveer 17.30 uur.

Van gipsy jazz tot flamenco

Escamp - Het Django Reinhardt Gipsy Festival is op zondag 1 september in zalencentrum Opera aan de Fruitweg 28-34 in Den Haag. In de geest van de zigeuner-gitaarvirtuoos zal tijdens dit festival een scala aan nationale en internationale artiesten optreden. Naast de gipsy jazz klinkt in het zalencentrum de traditionele Hongaarse en Roemeense zigeunermuziek, de Spaanse flamenco en de echte Sinti/Roma muziek. Zaal open: 14.00 uur Aanvang:15.00 uur. Kaarten à € 15,00 en meer informatie via tel. 06-45582977 of mail: stichtingdjangoreinhardt.fest@gmail.com

Ontbijten met een lach

Centrum - Diligentia start elke eerste maandag van de maand met ontbijt en stand-up comedy. Ronald Goedemondt trapt het comedy seizoen af op 2 september met een 20 minuten durende try-out van zijn 'nieuwe voorstelling in de maak'. Het ontbijt wordt geserveerd tussen 07.30 en 10.00 uur. De comedian speelt van 8.30 tot 8.50 uur. Kosten: € 16,- p.p. via www.diligentia-pepijn.nl/ochtendhumor

Kookclub weer van start

Centrum - De kookclub 'Ongekend lekker' van de stichting Amman gaat weer van start. De eerste keer is op donderdag 5 september om 13.00 uur. Onder leiding van de chefs Bea Khedoe en Sew Kisoensingh worden gerechten van oma opnieuw bereid. Er wordt een foto van gemaakt en het recept wordt opgeschreven. Het idee is om er aan het eind van het jaar een kookboek van uit te brengen. De kookclub die iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur bijeenkomt in Buurtcentrum Octopus, heeft nog plaats voor extra cursisten. Adres is: Delftselaan 12 Den Haag. De cursus kost 2 euro per persoon per middag. Aanmelden kan bij Sew Kisoensingh, tel. 06 49694199 (ook voor meer informatie). Deze kookclub wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, Fonds 1818 en Zebra Welzijn.

Rolstoel 3 daagse

Loosduinen - Het is een traditie: de rolstoel 3 daagse van verzorgingshuis Tabitha in Loosduinen. Dit jaar vindt het evenement plaats op 4, 5 en 6 september. Elke dag wordt er verzameld om 13.00 uur. De deelnemer wordt dan gekoppeld aan zijn of haar begeleider. Om 13.30 uur is de start. De route is zo'n 3 kilometer lang. Niet alleen deelnemers kunnen zich nog aanmelden, ook vrijwilligers zijn van harte welkom. Dit kan in beide gevallen voor 30 augustus: bel naar tel. 070-8008300 of stuur een email naar nhoutman@cardia.nl.

Film kijken in de Nutstuin

Centrum - De laatste film van het Nutshuis Open Air Filmfestival wordt zaterdag 31 augustus vertoond. Op het programma staat Transnistra. Een zwoel portret van jongeren uit het dwergstaatje Transnistrië. Voordat de volwassen wereld hen opslokt, brengen de vrienden nog een laatste zomer met elkaar door. De documentaire van de Zweedse regisseur Anna Eborn werd dit jaar bekroond met de VPRO Big Screen Award van International Film Festival Rotterdam. Voor de filmvoorstelling wordt een dinerbuffet geserveerd. Aanvang eten:19.30 uur, aanvang film: 21.30 uur. Toegang: € 28,- (diner, drankje & film) of €10,- (alleen film). Meer informatie: www.nutshuis.nl

Eén en al kunst bij Dégradé

Segbroek - In het weekend van 30 augustus tot en met zondag 1 september is het één en al kunst wat de klok slaat bij bureau Dégradé. Bijna alle facetten komen tijdens de kunstmanifestatie DNALYSATNAF 2.0 wel aan de orde. Daarnaast is er urban minigolf, opent Theo Jansen zijn atelier met strandbeesten, is er een workshop van de imker en is voor het laatst de voorstelling 'Naar de hemel wijzen' te zien. De opening is op vrijdag om 19.00 uur bij Bureau Dégradé, Laan van Poot 97. Zaterdag 31 augustus: voorstelling Naar de hemel wijzen om 15.00 en om 20.00 uur. Yannick Dangre leest voor uit eigen werk om 13.30 uur in de Tuin van Eden. De kunstruimte is open voor bezoek en er kan een potje urban minigolf (ook zeer geschikt voor kinderen!) gespeeld worden in de voortuin. Theo Jansen opent zijn atelier met de strandbeesten. Zondag 1 september: voorstelling Naar de hemel wijzen om 15.00 en 20.00 uur. Urban minigolfbaan in de voortuin, workshop van onze imker is om 13.30 uur in onze Tuin van Eden* en de kunstruimte is open voor bezoek. Kunstenaars, zoals Teun Wolters, tonen hun werk. En het atelier van Theo Jansen is open voor een bezoek aan de strandbeesten met uitleg van de kunstenaar zelf. Kaartverkoop voorstelling 'Naar de hemel wijzen': https://www.ticketkantoor.nl/shop/dnalysatnaf20 Zaterdag en zondag is DNALYSATNAF 2.0 geopend van 12.00 tot 22.00 uur.

degrade.nl

Meer berichten