De verkeersveilige zone werd verleden week in het bijzijn van kinderen, ouders en schoolmedewerkers, feestelijk geopend door wethouder Robert van Asten.
De verkeersveilige zone werd verleden week in het bijzijn van kinderen, ouders en schoolmedewerkers, feestelijk geopend door wethouder Robert van Asten. (Foto: Frank Jansen)

Nieuwe schoolzone voor basisschool De Grote Beer

Oversteken van en naar school is voor de leerlingen van basisschool De Grote Beer in Moerwijk een stuk veiliger geworden. Wethouder Robert van Asten (mobiliteit) opende woensdag 4 september aan de Gunstersteinweg een zogenaamde schoolzone.

Den Haag - Schoolzones vragen extra aandacht van de weggebruiker. Door speciale markering 'schoolzone' en aanpassingen aan de oversteekplaatsen wordt de automobilist duidelijk dat hij een school nadert waar kinderen fietsen of lopen. Bij basisschool De Grote Beer is een nieuw zebrapad aangelegd, met midden eiland en een verkeersdrempel. Verder is een stopverbod ingesteld vlakbij het zebrapad en de ingang van de school om het haal- en brenggedrag te stroomlijnen. Want ook het haal- en brenggedrag van ouders die hun kinderen met de auto afzetten kan volgens wethouder Van Asten beter. "Geen auto's op de stoep of onverwachte manoeuvres. Ik verwacht dat ook zij rekening houden met de kinderen en ouders die lopend of op de fiets naar school komen."

Op dit moment is al bij zeker 80 procent van de scholen een schoolzone ingericht. Naar verwachting zijn in 2020 alle schoolzones, in totaal 90% van de ruim 170 scholen, klaar.

Meer berichten