De elektrische buurtbakfiets is een milieuvriendelijk alternatief voor de auto.
De elektrische buurtbakfiets is een milieuvriendelijk alternatief voor de auto. (Foto: Cargoroo)

Elektrische buurtbakfiets in negen Haagse buurten

De elektrische buurtbakfietsen van Cargoroo doet zijn intrede in Den Haag. Vanaf zondag 15 september zijn ze beschikbaar voor de bewoners en kan iedereen tussen 12.30 en 13.30 uur een proefrit maken op het Koningsplein.

Den Haag -  In negen Haagse buurten verschijnt dit alternatief voor de auto in het straatbeeld. Met een grote laadbak, gordeltjes voor drie kinderen, en een actieradius van 100 kilometer is de elektrische buurtbakfiets een milieuvriendelijke alternatief voor de auto, geschikt voor gezinnen en ondernemers.

De negen wijken zijn geselecteerd in overleg met de gemeente Den Haag. Het zijn buurten waar veel mensen vermoedelijk gebruik willen maken van de bakfiets. De wijken waar Cargoroo start zijn: Statenkwartier, Geuzenkwartier, Sweelinckplein-buurt, Koningsplein-buurt, Bomenbuurt, Bloemenbuurt, Valkenboskwartier, Zeeheldenkwartier en Bezuidenhout.

Op zondag 15 september laat Cargoroo deze internationaal onderscheiden mobiliteitsoplossing op het Koningsplein zien aan iedereen die geïnteresseerd is. Tussen 12.30 en 13.30 uur is het mogelijk een proefrit te maken. Ook is het mogelijk om vragen te stellen aan de initiatiefnemers van Cargoroo en aan buurtbewoners die de afgelopen periode deelnamen aan de testfase. Wethouder Van Asten geeft het startsein van de nieuwe e-bakfiets voor Den Haag.

Meer berichten