Chef Özlem Warren geeft zaterdag 7 september een kookworkshop bij De Vries Van Stockum.
Chef Özlem Warren geeft zaterdag 7 september een kookworkshop bij De Vries Van Stockum. (Foto: )

Wat is er te doen in Den Haag?

Koken met Özlem Warren

Centrum - Chef Özlem Warren verzorgt zaterdag 7 september bij De Vries Van Stockum aan het Spui een kookworkshop. Ze laat zien hoe een Turkse Kisir wordt gemaakt. Warren is bekend van haar boek waarin ze het rijke culinaire erfgoed van Turkije onthult aan de hand van haar persoonlijke geschiedenis, opvallende foto's en verrukkelijke maaltijden. Als eerbetoon aan de levendige en gevarieerde keuken van haar thuisland deelt Özlem ook haar eigen favoriete en gekoesterde familierecepten. Tijd: 18.00 – 20.00 uur. Locatie: De Vries Van Stockum, Spui 40. Toegangsprijs: €10,-. Taal: Engels. Aanmelden: promotie@vanstockum.nl

WoodstOCK
in Ockenburgh

Loosduinen - Voor de vierde keer is Buitenplaats Ockenburgh in Loosduinen het decor van een festival in de stijl van de Parade. Zaterdag 7 september ademt dit evenement de sfeer van WoodstOCK 1969. Naast beelden, film en optredens rond dit thema, zijn er ook optredens van Rondje Doe Maar uit de jaren 80, blue grass, cabaret, improtheater, pophistorie, jazz opgenomen. Tijd: 16.00 - 23.00 uur. Het volledige programma staat op www.buitenplaatsockenburgh.nl. Kosten €15,- en kinderen tot 16 jaar gratis. Informatie en reserveren via www.buitenplaatsockenburgh.nl/open-podium/

Terug naar
de Ninties

Scheveningen - Het grootste 90's strandfestival 'Celebrate the 90's' komt deze zomer naar het Scheveningse strand. Celebrate the 90's vindt plaats op vrijdag 6 september. Er zijn optredens van: Charly Lownoise en Mental Theo, 2 Unlimited, Snap!, The Sunclub, Party Animals en 2 Brothers on the 4th Floor. De gastheer deze avond is Radio 10 DJ: Gerard Ekdom. Tickets informatie: www.liveonthebeach.nl Locatie: Strand van Scheveningen ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd.

Schrijvers signeren

Centrum - Op zondag 8 september komen de schrijvers Astrid Harrewijn en Jeroen Windmeijer hun boeken signeren bij De Vries Van Stockum aan het Spui. Harrewijn heeft inmiddels acht romans gepubliceerd. In januari 2020 verschijnt haar nieuwe roman De stroopwafelshop. Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) schreef de thrillers: De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot. In augustus verschijnt zijn nieuwe thriller De offers. Tijd: 14.00 - 16.00 uur. Toegang is gratis.

Robert Jan Stips solo in De Fuut

Segbroek - Robert Jan Stips speelt zaterdag 7 september in strandpaviljoen De Fuut bekend en minder bekend werk. Stips maakte onder andere deel uit van Supersister, Golden Earring, Sweetd'Buster, Gruppo Sportivo en de Nits. In de Fuut zingt hij solo. Stips begeleidt zichzelf hierbij op de piano. Verzoeknummers kunnen tot een etmaal voor het optreden worden aangevraagd per mail via verzoekjes@stips.net. Aanvang om 20.30 uur of 18.30 uur inclusief diner. Meer informatie: www.defuut.nl

Josti band in Zuiderpark

Escamp - De Josti Band treedt zondag 8 september op uitnodiging van stichting Dosti op in het Zuiderparktheater. Tijdens het optreden van de Josti Band brengen Hindoestaans solisten enige nummers ten gehore. Stichting Dosti vindt het belangrijk om voor haar doelgroep (Hindoestanen) een dergelijk evenement te organiseren. Ook onder allochtonen zijn er mindervaliden, die vaak onzichtbaar zijn. Met dit festival laat de stichting haar achterban zien dat voor deze doelgroep ook de mogelijkheid bestaat om te ontspannen en deel te nemen aan muzikale behoefte en ontspanning. Aanvang om 15.00 uur.

www.zuiderparktheater.nl

Braderie Paul Krugerlaan

Centrum - Op de Paul Krugerlaan vindt zaterdag 7 en zondag 8 september een braderie plaats. De organisatie is in handen van Star Promotions in samenwerking met winkeliersvereniging Paul Krugerlaan. Het aanbod is veelzijdig en verdeeld over circa 100 kramen. Verder is er ook op culinair gebied van alles te koop. Openingstijden: zaterdag 10.00 - 17.00 uur, zondag 11.00 - 17.00 uur.

Open dag poppentheater

Scheveningen - Een kijkje nemen in het theateratelier of achter de schermen van het oudste poppentheater van Nederland? Dat kan! Kooman's Poppentheater begint het nieuwe theaterseizoen op 7 september met allerlei gratis activiteiten voor jong en oud. Zo worden deze dag worden scenes uit een kindervoorstelling gespeeld, bezoekers kunnen met poppen op de foto in de fotobooth en er zijn kortingsacties voor alle bezoekers. Tijd: 14.15 - 17.00 uur doorlopen programma. Entree en drankje gratis, aanmelden niet noodzakelijk. Adres: Frankenstraat 66.

www.koomanspoppentheater.nl

Alzheimer café begint weer

Haagse Hout - Woensdag 11 september is het weer zover. Het eerste Alzheimer Café na de zomer vindt dan plaats in Wijkcentrum Mariahoeve. Het thema dit jaar is: vergeetachtigheid of dementie? Tijdens deze avond wordt dieper ingegaan op de symptomen van dementie en hoe je deze herkent. Aanvang om 19.00 uur.

Klassiek concert

Centrum - Lisanne Soeterbroek (viool) en Caspar Vos (piano) geven zondag 8 september in de Pulchri Studio een klassiek concert. Zij brengen stukken ten gehore van Sergej Prokofjev en Nikolaj Medtner. Tijd: 12.00 - 13.00 uur. Adres: Pulchri Studio, Louis XV zaal, Lange Voorhout 15. Prijs: €10,- per persoon.

https://pulchri.nl/agenda

Meer berichten