Werken van oude meesters en modern design zijn tijdens Masterly The Hague in één ruimte te zien. (Foto: Nicole Marnati)
Werken van oude meesters en modern design zijn tijdens Masterly The Hague in één ruimte te zien. (Foto: Nicole Marnati) (Foto: )

Masterly The Hague: modern design naast oude meesters

In Den Haag vindt van 19 tot en met 22 september de tweede editie van Masterly The Hague plaats. Voor dit festival lieten hedendaagse ontwerpers zich niet alleen inspireren door kunstwerken uit de zeventiende eeuw, ze presenteren hun werk ook in de nabijheid van al dat moois uit de Gouden Eeuw.

Den Haag - Daarvoor zijn op vier toonaangevende rond de Hofvijver 25 geënsceneerde stijlkamers ingericht. Hedendaagse ontwerpers, kunstenaars en fotografen tonen hier hun werk naast het werk van oude meester. Zo creëert Bert Timmermans van Working Bert wanden voor het nieuwe interieur van voormalig restaurant Royal aan het Lange Voorhout. Prinses Margarita de Bourbon de Parme tekende voor het Oranjevaasje van Royal Leerdam. Ook zijn er diverse lezingen.

Nicole Uniquole en Willem Jan Hoogsteder namen het initiatief voor Masterly The Hague. Uniquole heeft er haar werk van gemaakt om monumentale gebouwen te vullen met schoonheid. Hoogsteder is eigenaar van de gelijknamige kunsthandel en conservator van Museum Bredius en bekend van het televisieprogramma 'Tussen Kunst & Kitsch'. Volledig programma op masterlythehague.com

Meer berichten