Burgemeester Pauline Krikke van 'zustergemeente' Den Haag installeerde de kersverse
bestuurder direct aansluitend aan de verkiezingsuitslag, met het omhangen van de
originele zilveren ambtsketen
Burgemeester Pauline Krikke van 'zustergemeente' Den Haag installeerde de kersverse bestuurder direct aansluitend aan de verkiezingsuitslag, met het omhangen van de originele zilveren ambtsketen (Foto: Studio Oostrum)

Büsra is nieuwe burgemeester van Madurodam

Büsra is de nieuwe burgemeester van Madurodam. Ze gaat een jaar lang de miniatuurstad besturen. Daarmee treedt ze in de voetsporen van Prinses Beatrix.

Den Haag - Madurodam ieder jaar een nieuwe burgemeester. Deze "burgervader" is daarmee de enige gekozen burgemeester van Nederland. Als onderdeel van de verkiezingen presenteren de kandidaten zich en vertellen ze wat zij willen doen voor de samenleving dit collegejaar. De persoonlijke uitdaging van Büsra sprong er bij deze verkiezingen uit: zij wil tijdens een speciaal evenement mensen uit Nederland met verschillende (migratie-)achtergronden uitdagen om uit hun bubbel te stappen en samenbrengen om van elkaar te leren. 

"Het is een enorme eer om gekozen te worden als burgemeester van de kleinste envrolijkste stad van Nederland", zie Büsra bij haar aantreden. "De stad die als doel heeft om Nederland te verbinden. De stad die inziet dat kinderen de toekomst hebben. Ik kijk ernaar uit om samen met negen buitengewone wethouders Nederland een stukje mooier te maken."

In totaal nemen jaarlijks 10 nieuwe middelbare scholieren (leeftijd 15 – 17 jaar) uit de omgeving Den Haag zitting in het college van burgemeester en wethouders (college B&W) van Madurodam. Naast hun persoonlijke challenges adviseren zij het bestuur van het Madurodam Kinderfonds over het goede doelenbeleid van het themapark. Jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengsten aan goede doelen die kinderen inspireren om verbinding met anderen te maken ongeacht leeftijd, achtergrond of religie, in totaal inmiddels al ruim 35 miljoen euro sinds de oprichting in 1952. In 2018 keerde het Madurodam Kinderfonds maar liefst 733.000 euro uit aan projecten voor kinderen. Het college van B&W bezocht 10 van de in totaal 23 projecten uit de omgeving Den Haag. In totaal gaf het Madurodam Kinderfonds 120.200 euro aan Haagse projecten voor kinderen.

 

Meer berichten