Mieke Brinkhuis uit Veenendaal en haar dochter Nadine en kleindochter Anna Kolenbrander (3) uit Den Haag waren de gelukkigen.
Mieke Brinkhuis uit Veenendaal en haar dochter Nadine en kleindochter Anna Kolenbrander (3) uit Den Haag waren de gelukkigen. (Foto: Mauritshuis)

Mauritshuis verwelkomt 350.000ste bezoeker

Het Mauritshuis verwelkomde vanochtend op feestelijke wijze de 350.000ste bezoeker aan de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis. Mieke Brinkhuis uit Veenendaal en haar dochter Nadine en kleindochter Anna Kolenbrander (3) uit Den Haag waren de gelukkigen. Uit handen van zakelijk leider Renée Jongejan ontvingen ze bloemen en een tas vol met Rembrandt cadeautjes uit de museumwinkel.

Den Haag - Mieke Brinkhuis, tot voor kort werkzaam als docent Kunst en Cultuur bij Op Het Perron in Veenendaal: ''We komen vandaag voor twee tentoonstellingen. Ik had Rembrandt en het Mauritshuis al gezien en neem mijn dochter Nadine nog een keer mee voordat deze tentoonstelling binnenkort eindigt. En met Anna gaan we zo meteen naar Hallo Rembrandt, de tentoonstelling voor kinderen''.

Prinses Beatrix opende op 30 januari jongstleden het themajaar 'Rembrandt en de Gouden Eeuw' met de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis. In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Ter ere van zijn veelzijdige werk heeft het Mauritshuis zijn gehele Rembrandt-collectie voor de eerste keer samengebracht in één tentoonstelling. Alle achttien schilderijen van het Mauritshuis die ooit als een Rembrandt zijn verworven worden getoond: elf onbetwiste werken, vijf kopieën van leerlingen en twee 'twijfelgevallen'.

De tentoonstelling draagt in 2019 bij aan het toegenomen aantal bezoekers in het museum. De piek lag in de meivakantie, met ruim 16.000 bezoekers. Met name Nederlandse en Japanse bezoekers zijn erg geïnteresseerd in de Hollandse meester.

De beide Rembrandt-tentoonstellingen, 'Rembrandt en de Gouden Eeuw' en 'Hallo Rembrandt' zijn nog te zien tot en met 15 september. Na deze datum zullen de 11 onbetwiste werken wederom onderdeel vormen van de permanente collectie. 

Meer berichten