De 31-jarige Lenell aan het Lange Voorhout. De plek is bijna net zo elegant als de Haagse danser zelf.
De 31-jarige Lenell aan het Lange Voorhout. De plek is bijna net zo elegant als de Haagse danser zelf. (Foto: Joyce Hoogland)

Lenell Artist danst met Berget Lewis in Dancing with the stars

'Dancing with the stars' is terug! In het tv-programma dat zaterdag 7 september is gestart, worden BN'ers gekoppeld aan professionele dansers en die strijden vervolgens tegen elkaar. Eén van die profs is de Haagse Lenell Artist: "Dit is een droom die na al die jaren eindelijk uitkomt."

Door Joyce Hoogland

Den Haag - Toen Lenell 9 jaar was, ging hij op dansles. Hij woonde toen in Brabant. Stijldans, vooral latin, bleek echt zijn ding te zijn. "Tijdens mijn eerste wedstrijd werd ik al meteen 5de, terwijl ikzelf dacht niet goed genoeg te zijn." Ondanks dat er bij de diverse stijldansen veel regels zijn over bijvoorbeeld je houding en de pasjes, voelt Lenell zich juist vrij op de dansvloer. "Ik kan al mijn gevoel erin kwijt."

Ook tijdens zijn studie rechten in Hilversum blijft hij dansen. "Een danscarrière duurt niet lang en door een blessure kan het zomaar over zijn. Daarom is het altijd goed om iets achter de hand te hebben", legt Lenell uit. Met zijn diploma doet Lenell nu even niks, hij gaat volledig voor het dansen en moet daar ook veel dingen voor laten. "Ik ga bijvoorbeeld niet op skivakantie. Als ik een been breek betekent dat het einde van mijn danscarrière."

Uiteindelijk bracht de liefde deze danser naar Den Haag. "Ik werd verliefd op een echte tuinder uit Westland", lacht Lenell. Zijn vriend heeft weinig met dans en is meer van het voetballen, maar komt zeker kijken bij de liveshows van 'Dancing with the stars'.

Lenell geeft in Den Haag dansles aan onder andere studenten, hij weet dus wel hoe hij iemand op de dansvloer aan moet sturen. "Ik ben dan wel gekoppeld aan een BN'er waar ik tegenop kijk, maar ik kan wel streng zijn. Want uiteindelijk word ik ook afgerekend op wat zij doet."

Lenell is gekoppeld met Berget Lewis! En dat vindt Lewis bepaald geen straf. "Wat een avond! Ik heb genoten van elk moment als Bond Girl. En dan ook nog eens op een nummer van mijn grote idool Tina Turner. En mijn dank gaat natuurlijk uit naar Lenell Artist", laat de zangeres na de eerste uitzending weten. De bewondering is wederzijds. Ook Lenell is blij met zijn danspartner. "Zij is echt een schat van een vrouw. We hebben al veel samen getraind en in die tijd is ze een soort tante van me geworden die veel levenslessen geeft. Maar op de dansvloer geef ik de lessen."

Met zijn deelname aan 'Dancing with the stars' komt voor Lenell een kinderdroom uit. "Toen ik het vroeger op tv zag, dacht ik: 'Hoe gaaf zou het zijn als ik daar ooit aan kan meedoen?'"

"In eerste instantie had ik me niet eens opgegeven voor de audities. Ik denk dat ik niet durfde. Maar mijn danslerares zei dat ik het moest doen dus op het allerlaatste moment heb ik het toch gedaan."

De dansers én BN'ers moeten na de eerste uitzending weer flink aan de bak. Ze trainen zo'n 20 uur per week, topsport dus.

Meer berichten