Foto: Jen Edney/Volvo Ocean Race

Ocean Race opnieuw naar Den Haag

The Ocean Race komt voor de derde keer naar Den Haag. Bij de volgende editie in het voorjaar van 2022 is de haven van Scheveningen zowel finish- als startplaats van een etappe. Dat maakte wethouder Richard de Mos (Economie, Sport) vandaag namens het college bekend.

Den Haag - Den Haag was twee keer eerder host van de Volvo Ocean Race, met een pitstop tijdens de editie van 2014-2015 en de finish van de hele race tijdens de editie van 2017-2018. Op deze finish vorig jaar kwamen meer dan 335.000 bezoekers en honderden journalisten op af. Het Dongfeng Racing Team, met daarin de uit onze regio afkomstige Carolijn Brouwer, won de race vorig jaar. Brouwer: "Het is fantastisch dat The Ocean Race terugkeert naar Den Haag. Het was een geweldige ervaring om de winst bij de vorige race te delen met zoveel vrienden, familie en fans. Ik kijk ernaar uit om weer mee te doen als de boten Den Haag binnenracen in 2022."

Dé stad aan zee
Wethouder De Mos is trots dat het zwaarste en grootste watersportevenement ter wereld opnieuw naar Den Haag komt. De Mos, die eind vorig jaar naar Alicante afreisde om de rol van Den Haag te bespreken: "We laten dé stad aan zee opnieuw schitteren met een indrukwekkend topsportevenement. Dit evenement past uitstekend bij ons profiel als het voornaamste zeezeilcentrum van Noord-West Europa."

Volgens de wethouder is de komst van de Ocean Race ook goed voor de lokale economie. "Dit levert niet alleen vertier op, maar ook keiharde centjes op. Mensen die de haven bezoeken, komen ook graag naar onze mooie binnenstad."

Populaire stop
"Den Haag heeft zich bewezen als een van de meest populaire stops tijdens de afgelopen twee edities van de race als pitstop in 2015 en finish in 2018," reageert Johan Salén, directeur en mede-eigenaar van The Ocean Race. "De Nederlandse fans zijn dol op dit evenement en we kijken uit naar de samenwerking met Den Haag voor opnieuw een geweldige ervaring voor onze fans, zeilers en partners in 2022."

Over The Ocean Race
Op dit moment is de organisatie van The Ocean Race volop bezig met de selectie van etappelocaties. Meer locaties worden de komende weken bekend, inclusief de volledige route van de race. Den Haag is de derde stad die meedoet, naast startplaats Alicante en het Deense Aarhus. Er doen twee bootklasses mee, waardoor de race nog spannender wordt. 

Meer berichten