V.l.n.r. Mabel Buitenhuis, Henrik van der Vlugt en Vincent Dullaart
V.l.n.r. Mabel Buitenhuis, Henrik van der Vlugt en Vincent Dullaart (Foto: pr ROC Mondriaan)

‘Elk Punt Telt!’ wint De Haagse Onderwijsprijs 2019

Studenten van de koksopleiding van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening van ROC Mondriaan hebben verleden week uit handen van onderwijswethouder Saskia Bruines De Haagse Onderwijsprijs 2019 voor hun project 'Elk Punt Telt' ontvangen.

Den  Haag - De studenten organiseerden dit voorjaar samen met hun docent de actie "Elk Punt Telt" voor de Voedselbank Haaglanden. De studenten bakten en verkochten vanuit een foodtruck pizzapunten op straat. Hun doel was geld op te halen en bewustzijn te kweken voor de Voedselbank. De actie leverde in totaal veertienhonderd euro op, die door de Voedselbank dankbaar in ontvangst werd genomen.

Docent Vincent Dullaart is blij met de Onderwijsprijs: "Het was geweldig om te zien hoe deze eerstejaars leerlingen met de dag meer zelfvertrouwen kregen. Ze ontdekten talenten bij zichzelf waar ze geen weet van hadden en kwamen in hun eigen kracht. Het was een genot om hen daarbij te begeleiden. En dan winnen we er ook nog een prijs mee! Ongelofelijk!"

Ook Mabel Buitenhuis en Henrik van der Vlugt, inmiddels tweedejaars studenten aan de koksopleiding zijn trots: ''We hadden nooit gedacht dat je zoveel kunt bereiken door het samen te doen. Samen kom je verder!""

Meer berichten