Het winnende dakterras.
Het winnende dakterras. (Foto: GroenLinks Den Haag)

Groenste dakterras in Tuinenbuurt

Valentijn Twisk is de winnaar van de verkiezing van het 'Groenste Balkon' van GroenLinks Den Haag. Dit dakterras in de Tuinenbuurt in Loosduinen, vol insectenvriendelijke planten en groente, spant wat de jury betreft de kroon. Twisk nam vrijdag een plantenbon en een jaarlidmaatschap bij de KNNV in ontvangst.

Den Haag - "Heel mooi dat ik deze prijs mag ontvangen. Het is prachtig om op mijn groene dakterras de bijen te zien smullen en ik hoop dat mijn dakterras ook buren kan inspireren om hun terras groen in te richten", aldus de trotse Twisk.

De jury, bestaande uit Arjen Kapteijns, Anna Kreffer (voorzitter KNVV Den Haag) en Isabel Bos (fractievertegenwoordiger), heeft zich over tientallen aanmeldingen gebogen. De jury is positief verrast dat de ingezonden balkons, geveltuintjes vaak ook een sociale functie voor de buurt hebben. Zo waren er verschillende balkons, dakterrassen en geveltuintjes waar samen aan gewerkt werd door buren, vrienden of familieleden. De derde prijs viel dan ook op een drietal geveltuintjes in de Bloemenbuurt, die een aantal bewoners in de straat samen onderhoudt. De tweede prijs ging naar een balkon in Moerwijk, waar de eigenaresse met duurzame materialen en geadopteerde plantjes een vaste stek heeft kunnen creëren voor vogels en insecten.

GroenLinks reikt sinds 2014 jaarlijks prijzen uit voor het groenste balkon. Met deze wedstrijd vraagt GroenLinks aandacht voor het belang van groen in de stad, waarbij we willen laten zien dat je niet per se een grote tuin hoeft te hebben om bij te kunnen dragen aan de natuur en het groen in de stad.

Meer berichten