Er zijn tijdens de internationale dag ook rondleidingen in het Vredespaleis.
Er zijn tijdens de internationale dag ook rondleidingen in het Vredespaleis. (Foto: Jos van Leeuwen)

Kijkje achter de schermen in Vredespaleis en bij Europol

Haagse Internationale organisaties die werken aan een betere en veiligere wereld openen hun deuren voor het publiek op zondag 22 september. Onder andere het Internationaal Strafhof, Europol en het Vredespaleis laten zien wat zich afspeelt binnen hun muren.

Den Haag - Den Haag staat wereldwijd bekend als dé internationale stad van Vrede en Recht. Tientallen internationale organisaties verrichten dagelijks belangrijk werk. Vanzelfsprekend gebeurt dit achter de schermen en vrijwel onzichtbaar. Behalve op zondag 22 september! Dan is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in de gebouwen en buitenruimtes. Er zijn diverse rondleidingen. .

Registreren
Dit kijkje achter de schermen van belangrijke internationale organisaties is een unieke kans die zich maar één keer per jaar voordoet! De toegang is gratis. Voor veel organisatie moet men zich vooraf wel registreren op www.internationaledag.nl. Dit kan tot vrijdag 20 september om 12.00 uur. En neem een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee.

Zonder inschrijving, maar wel met een geldig ID zijn de volgende organisaties bezoeken: Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH), Internationaal Strafhof (ICC), International Residual Mechanism for Criminal Tribunals (IRMCT) en de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). 

Museon 
Tijdens de Haagse Internationale Dag is er ook veel te beleven in het Museon. Na de officiële opening van de Haagse Internationale Dag door Saskia Bruines (wethouder Onderwijs en Internationaal) om 12.00 uur wordt de World Class The Hague gehouden. Laurien Koster, voorzitter van het Kinderrechten Collectief, geeft een lezing over kinderrechten en nodigt internationale studenten en aanwezigen uit om met elkaar in gesprek te gaan. Deelname is nog mogelijk. Stuur voor vrijdag 20 september 2019 een e-mail naar martin.born@denhaag.nl. UNICEF is aanwezig met een Ganzenbordspel voor kinderen en een VR Experience, er zijn tentoonstellingen en educatieve programma's.

Meer berichten