Foto: ADO Den Haag

ADO Den Haag en Spieren voor Spieren bundelen krachten

ADO Den Haag en Spieren voor Spieren gaan samen zoveel mogelijk geld inzamelen. Geld dat wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg.

Den Haag - Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen een spierziekte. Dat is meer dan een met supporters gevuld Cars Jeans Stadion.

ADO Den Haag gaat de komende periode met het logo van Spieren voor Spieren op de mouw spelen. Kind-ambassadeur, Oscar, is fan van ADO Den Haag. Hij zal tijdens de kickoff op zondag 22 september in het Cars Jeans Stadion aanwezig zijn bij het startmoment van de samenwerking tussen zijn club en Spieren voor Spieren. "Ik vind het echt super dat mijn helden zich gaan inzetten voor mij en alle andere kinderen met een spierziekte. Supertof!", aldus een enthousiaste Oscar.

Volgens Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren weten voetballers als geen ander hoe belangrijk een goed functionerend lichaam is voor het leveren van topprestaties. "En dus past deze samenwerking helemaal in ons DNA. Dat de gezonde spieren van ADO Den Haag zich nu in gaan zetten voor de zieke spieren van kinderen is fantastisch. Het is ongelofelijk belangrijk dat een club als ADO Den Haag aandacht vraagt voor onze missie. Alleen samen kunnen
wij kinderen helpen om alle spierziekten te verslaan." Algemeen directeur van ADO Den Haag, Mohammed Hamdi, sluit zich bij deze woorden aan. "Onze spelers
beseffen dat hun lichaam hen de kans biedt om topsport te bedrijven en dat dit een voorrecht is."

Meer berichten