Ook dit jaar staat de Vreedzame Wijk weer centraal tijdens het Kortenbos Gaat Los Festival.
Ook dit jaar staat de Vreedzame Wijk weer centraal tijdens het Kortenbos Gaat Los Festival. (Foto: Jos van Leeuwen)

Wat is er te doen?

Cantatedienst

Scheveningen - Tijdens de dienst op zondag 22 september in de Nieuwe Badkapel wordt een cantate van J.S. Bach uitgevoerd. Sae-jeong Kim (sopraan), Wies de Greef (alt-mezzo), Bart van Lieshout (tenor), Joost van Tongeren (bas) en de Cantorij van de Nieuwe Badkapel brengen 'Was Gott tut, das ist wohlgetan' ten gehore. Voorganger is Charlotte van Leest. De aanvang is om 10.00 uur. Adres: Nieuwe Parklaan 90.

Kortenbos Gaat Los Festival

Centrum - Dit jaar vindt de 5e editie van hét wijkfestival in Kortenbos plaats op zaterdag 21 september in het Stadsklooster aan het Westeinde 101. Het thema is 'Wereld Wijk'. Dit is bedacht door de Vreedzame Kinderraad in de wijk. Het streven is dat alle wijkbewoners vreedzaam met elkaar omgaan. Het festival begint om 12.30 uur met een spectaculaire muzikale opening. Daarna treden op diverse podia lokale Haagse bands op, zijn er verschillende workshops en is er een nieuwe editie van Heel Kortenbos Bakt! Om 15.00 deelt wethouder Bert van Alphen op het hoofdpodium de vrijwilligers- en de aanmoedigingsprijs. Het festival wordt dit jaar afgesloten met 'Het Buurtdiner'. Iedereen neemt iets te eten mee en deelt dat met één of meer bezoekers. Aanvang om 19.00 uur.

Nieuw: Parklopen

Escamp - De eerste editie van Parklopen Den Haag is op zondag 22 september in het Zuiderpark. De aftrap vindt plaats in het kader van de Haagse Stadsspelen en begint om 12.15 uur. Parklopen Den Haag wordt elke twee weken gehouden en is een initiatief van de drie Haagse atletiekverenigingen in samenwerking met de gemeente Den Haag en de Atletiekunie. Iedereen kan meedoen. Er zijn lopen van 1 en 3 kilometer. Wandelaars zijn ook welkom. Deelname is gratis. www.parklopen.nl

Vlafeest
over autisme

Haagse Hout - Cabaretier Fabian Franciscus is cabaretier en autist. In zijn voorstellingen vertelt hij open over autisme. Dat doet hij op 21 september in het Diamant Theater. Het programma Vlafeest gaat over hoe hij met dat laatste steeds beter heeft leren leven. Zijn show gaat niet alleen over autisme. Aanvang om 20.15 uur. Kaarten à 12,50 euro (6,25 euro met Ooievaarskorting) zijn via diamanttheater.nl te bestellen.

Excursie
in de haven

Scheveningen - Op zondag 22 september vertellen IVN-gidsen over de unieke rotstuin rond de basaltdijk in de Scheveningse haven. Ook andere aspecten zoals duinvorming en strand komen aan de orde. Verzamelen om 14.00 uur aan het einde van de Houtrustweg op de parkeerplaats van het zuidelijk havenhoofd. De excursie is gratis en duurt 1,5 tot 2 uur. Aanmelden is niet nodig. De excursie gaat altijd door.

Grote bazaar

Centrum - In de Evangelisch-Lutherse kerk wordt op zaterdag 21 september in de grote kerkzaal van 10.00 tot 16.00 uur een bazaar gehouden.De opbrengst is voor renovatie van de kerk en de kosterswoning. Hebt u mooie spullen? Neem dan contact op met de koster van de Lutherse kerk: Henk Baaima, tel. 070-3636610. Locatie: Lutherse Burgwal 9

Kledingmarkt

Centrum - De Deutsche Evangelische Gemeinde houdt zaterdag 21 september van 9.30 tot 14.00 uur een kledingmarkt. Er is ook koffie, thee en gebak uit eigen keuken. Adres: Bleijenburg 3B.

Festival in Paleistuin

Centrum - De zevende editie van het Peace in the Park-festival vindt zondagmiddag 22 september plaats in de Paleistuin. Er zijn diverse workshops en lezingen. Voor kinderen is er een kinderprogramma. Het festival is gratis en ook voor een internationaal
publiek toegankelijk. Tijd: 12.00 – 17.00 uur.

Opruimen bij Molenweide

Laak - Samen met de witte boek van stadsboerderij Molenweide lopen buurtkinderen woensdag 25 september van 14.00 tot 15.00 uur een zogenaamd zwerfvuilrondje door de wijk. Iedereen mag meelopen. Adres: Stuwstraat 31.

Dag van
de Vitaliteit

Segbroek/Benoorden - Senioren in Segbroek die vitaal willen blijven zijn woensdag 25 september welkom bij de Stichting EEKTA aan de Boylestraat 20. Van 13.00 tot 17.30 uur worden lezingen gegeven door een leefstijlcoach. Ook zijn er diverse workshops en kan men bloed laten prikken. Aanmelden is verplicht: tel. 070-365 39 03. Ook het Platform Benoordenhout besteedt diezelfde dag aandacht aan de Dag van de Vitaliteit. Tussen 13.30 en 16.30 uur zijn in de Duinzichtkerk, van Hogenhoucklaan 89-91, lezingen over inbraakveiligheid en over Bronovo. Ook is er een informatiemarkt. Graag vooraf aanmelden op tel. 0800-7233437.

Meer berichten