De opening
De opening (Foto: Martijn Beekman)

Vierde snellaadstation voor elektrische auto’s in Beatrixkwartier

Wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) en Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned, openden afgelopen vrijdag het vierde snellaadstation voor elektrische auto's in Den Haag. Dit station staat in de kantorenbuurt Beatrixkwartier, in het hart van de stad en vlakbij de uitvalswegen naar de A12.

Den Haag - Als enige grote stad in Nederland heeft Den Haag snellaadstations in de stad. Niet iedereen die elektrisch wil rijden kan thuis of voor de deur laden, ook rijden meer en meer bezoekers met een e-auto. Een andere groep zijn de E-taxichauffeurs kunnen gebruik maken van deze laadstations. Alle Fastned stations leveren 100% groene stroom van lokale zon en wind.

Liesbeth van Tongeren, wethouder Duurzaamheid en Energietransitie: "Onze bewoners vinden schone lucht en minder verkeerslawaai belangrijk, daarom wil ik het gebruik van schone voertuigen ondersteunen. En stiekem ook wel erg leuk dat we zo ver vooruit lopen op de andere grote steden in Nederland. Ik ben er trots op alle ondernemers die de stap nara de duurzame toekomst samen met het College zetten. Geweldig dat we samen met Fastned dit snellaadstation op deze locatie midden in de stad hebben kunnen realiseren."

Bart Lubbers, mede-oprichter Fastned: "De meeste mensen die in de stad wonen hebben geen eigen oprit. Ook deze mensen willen elektrisch gaan rijden en dan is het prettig dat er een snellaadstation in de buurt is waar je in 15 minuten tot wel 200 kilometer bereik kan bijladen. Fastned heeft momenteel 108 snellaadstations langs snelwegen en in steden. Stations in de stad zijn net zo belangrijk als stations langs de snelweg."

Meer berichten