VORM schenkt 5.000 Euro aan de VVE, voor het onderhoud van de binnentuin.
VORM schenkt 5.000 Euro aan de VVE, voor het onderhoud van de binnentuin. (Foto: P.Lodder)

Bouwproject Binck Plaats van start met ingraven tijdscapsule

De bouw van nieuwbouwproject Binck Plaats is maandag 23 september officieel gestart. Projectontwikkelaar VORM vierde deze mijlpaal samen met medeontwikkelaars BPD en Local (samen Binck Zuid BV), de nieuwe bewoners en Wethouder Boudewijn Revis.

Den Haag - Met het ingraven van ansichtkaarten met wensen voor de wijk in een tijdscapsule, werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van Binck Plaats, onderdeel van Binck Eiland. VORM realiseert samen met BPD en Local 46 exclusieve energiezuinige herenhuizen en een parkeergarage met 247 parkeerplaatsen met een daktuin van meer dan 5.500 m2. De woningen zijn ontworpen door Klunder architecten. Het project wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Energieneutraal 
Tijdens de ontwikkeling van Binck Eiland staat duurzaamheid centraal. Zo is de voormalige SDU-drukkerijloods gedemonteerd om elders opnieuw te worden opgebouwd en wordt de betonvloer van de drukkerijloods gebruikt bij de realisatie van de parkeergarage van Binck Plaats. De woningen worden verwarmd en gekoeld door middel van warmte- koudeopslag en warmteterugwinning. Dat wordt gecombineerd met het gebruik van zonnepanelen op de daken, een extreem goede isolatie en gebalanceerde ventilatie van de woningen. Regenwater wordt opgevangen in een regenschutting, wat vervolgens wordt hergebruikt voor de besproeiing van de tuinen.

Een groen wooneiland
Het openbare gebied van Binck Eiland wordt voorzien van veel groen en schaduwrijke bomen. Zo wordt de lucht gezonder en kan regenwater beter worden gereguleerd. Het Eiland wordt in 3 fasen gerealiseerd. Fase 1 is reeds opgeleverd, met de transformatie van het kantoorgebouw naar appartementengebouw 'De Binck'. Binck Plaats wordt momenteel in fase 2 gerealiseerd. Fase 3 is in verkoop. Deze fase betreft 113 appartementen in nieuwbouwproject Binck Kade.

 

Meer berichten