Humanity House heeft nieuwe directeur

Hanneke Propitius is per 1 oktober de nieuwe directeur van Humanity House in Den Haag. Propitius volgt Lisette Mattaar op, die sinds 2010 deze positie heeft vervuld en nu de overstap naar het vfonds maakt. 

Den Haag - Hanneke Propitius (1972) is de afgelopen acht jaar werkzaam geweest als interim manager en strategisch adviseur bij onder meer Aids Fonds, MVO Nederland en Artsen zonder Grenzen. Daarvoor werkte ze onder andere als Manager Marketing, Communicatie & Fondsenwerving bij Cordaid. Propitius heeft in deze functies met succes fondsenwerving strategieën, merkbeleid en strategische
meerjarenplannen geïmplementeerd.

 Verder ontwikkelen
Nora Stehouwer-van Iersel, bestuursvoorzitter: "Wij zijn zeer gelukkig met de komst van Hanneke. Met haar ruime ervaring in managementposities, brede kennis van marketing, fondsenwerving en business development en sterk netwerk, vertrouwen we erop dat Hanneke alles in huis heeft om Humanity House verder te ontwikkelen."

Samenwerking
Propitius over haar nieuwe functie: "Humanity House is uniek in de wijze waarop zij jongeren weet te betrekken bij actuele vraagstukken rond conflict en oorlog. Met een aansprekend educatie programma en de unieke 'ervaringsreis' worden jaarlijks meer dan 22.000 leerlingen bereikt en geraakt. Door de inhoudelijke programmering rondom humanitaire thema's, van persoonlijke verhalen tot filmavonden in de openlucht, heeft Humanity House een onmisbare positie in Den Haag, de stad van Vrede en Recht. Ik wil met het gedreven team doorgaan op de ingeslagen weg van cultureel ondernemerschap en de samenwerking met onze partners versterken en verbreden."

Humanity House
Humanity House is in 2010 opgericht door het Rode Kruis en de gemeente Den Haag. Het museum trekt jaarlijks zo'n 40.000 bezoekers en biedt ook een debatplatform en een breed educatief aanbod rondom humanitaire thema's gekoppeld aan vluchtelingen, noodhulp en mensen in conflict. Meer info:
www.humanityhouse.org. 

Meer berichten