Dit pand aan de Grote Marktstraat komt leeg te staan zodra Hudson's Bay eind dit jaar uit Nederland vertrekt.
Dit pand aan de Grote Marktstraat komt leeg te staan zodra Hudson's Bay eind dit jaar uit Nederland vertrekt. (Foto: indebuurt.nl/denhaag)

'Hotelkamers en leisure in pand Hudson’s Bay'

Door het vertrek van Hudson's Bay, eind dit jaar uit Nederland,  komt in de Grote Marktstraat in Den Haag een groot winkelpand leeg te staan. Hart voor Den Haag / Groep de Mos denkt de oplossing voor dit probleem te hebben: hotelkamers en leisure op de topverdiepingen. Raadslid Ralf Sluijs: "Dit voorziet in een behoefte en lost langdurige leegstand op."

Den Haag - Ondanks dat het Canadese warenhuis nog niet is vertrokken, vindt raadslid Ralf Sluijs dat het stadsbestuur nu alvast serieus moet gaan nadenken over de toekomstige invulling van het zes verdiepingen tellende pand.  "Het college moet hierop gaan voorsorteren, om leegstand over een paar maanden te voorkomen."

Sluijs constateert ook het klassieke warenhuis onder druk staat en er dus naar andere invullingen van het gebouw moeten worden gekeken. "De wereld verandert, winkelruimte hebben we te veel en hotelkamers te weinig. Daarnaast is er in het centrum ook altijd vraag naar ruimte voor leisure invulling. Door de bestemming van de bovenste vier verdiepingen te wijzigen kunnen we de leegstand oplossen en in een grote behoefte voorzien. Die kans moet Den Haag pakken." 

Woensdag praat de gemeenteraad over de Haagse binnenstad en legt Hart voor Den Haag het idee voor aan het stadsbestuur. 

Meer berichten