Cesar Zuiderwijk geniet van het leven maar ook nog steeds volop van zijn muzikale activiteiten.
Cesar Zuiderwijk geniet van het leven maar ook nog steeds volop van zijn muzikale activiteiten. (Foto: Martin Reitsma)

Cesar Zuiderwijk staat dit najaar twee keer in Ahoy

Drummer Cesar Zuiderwijk heeft het druk dit najaar. Zijn band Golden Earring staat op 16 november in Ahoy Rotterdam. Twee maanden eerder treedt hij er al met 'Drum Demons' op.

Door Martin Reitsma

Den Haag - Sinds 2018 doet Zuiderwijk samen met Koen Herfst het project 'Drum Demons'. Zuiderwijk: "Een slagwerkgroep waar we beiden veel van ons zelf in kunnen stoppen", legt Zuiderwijk uit. "We spelen van 27 tot 29 september op de Nationale taptoe in Ahoy. We doen voorstellingen met een slagwerkact en visuele dingen. Ik ga ook een compilatieshow maken van een aantal oude voorstellingen en noem die show Bes-tof. Ja die titel heb ik 'geleend' van de Régahs, uitstekende muzikanten."

Single

Twee maanden later speelt Zuiderwijk al weer in Ahoy, dit keer met zijn band de Golden Earring. "Dat is op zaterdag 16 november in Ahoy. Het is alweer de achtste keer dat we hier spelen. We gaan er iets speciaals van maken. Als promotie komt er ook een single uit, die komt onder meer op Spotify te staan", belooft hij.

Nieuwe band

Verder is de drummer van de Golden Earring bezig met een tweede band. Hierin zitten onder meer drummer Mario Goossens van Triggerfinger, Peter Shoulder, zanger van The Keytones en de gitarist van Dirty Hips: Fabio Canini. "We zijn de studio ingedoken en het resultaat mag er zijn met vier nieuwe nummers, die naar verwachting eind van dit jaar uitkomen. Een band ook met twee drummers, Mario en ik. Een wat ruigere sound, we zijn tevreden over het resultaat. We gaan ook een clubtour doen. Daar kijk ik naar uit."

Zuiderwijk heeft al een heel leven als popmuzikant achter de rug. Hij speelde bij René & The Alligators, The Ladybirds, Hu & The Hilltops en Livin'Blues totdat hij in 1970 wordt gevraagd om te komen drummen bij Golden Earring. Met deze band behaalde hij internationaal succes met hits als Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles en albums als Moontan (1973) en Cut (1982). De band verkocht wereldwijd miljoenen albums. In de Verenigde Staten is Radar Love nog dagelijks te horen op de radio.

Indo's

De 71-jarige drummer ademt na al die jaren nog steeds rock 'n roll. "Wij hebben die Rock 'n Roll vroeger allemaal afgekeken en geleerd van de Indo's in Den Haag. Dat waren onze muzikale voorbeelden", duikt Zuiderwijk in het verleden. Hij vervolgt: "Bij de haringkar op het Rijswijkseplein haalde ik lege augurkenblikken en mayonaise-emmers. Daar bouwde ik mijn eerste drumstel van."

Memorabel

Het waren andere tijden, blijkt uit het verhaal van de drummer. "Niemand klaagde in de jaren zestig over geluidsoverlast. Het touwtje hing nog bij veel huizen uit de brievenbus. Een memorabele tijd. De Marathon was de bakermat van de Haagse popmuziek."

Kaarten voor 'Drum Demons' en het Earring-concert in Ahoy zijn verkrijgbaar via de website van de evenementenhal.

Meer berichten