Foto: Ronald Hoogendoorn

Afsluiting Nationale Diabetes Challenge 2019 in de Uithof

Deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) verzamelen zich zaterdag 28 september bij De Uithof in Den Haag. Wandelend sluiten ze de NDC 2019 met elkaar af. Burgemeester Pauline Krikke geeft het startsein.

Den Haag - De afgelopen 20 weken hebben deelnemers samen met hun zorg- en sportprofessionals in eigen buurt gewandeld. De meeste NDC-deelnemers hebben diabetes type 2 of een vergrote kans daarop en/of een andere chronische aandoening.In Den Haag gingen gemeente en medewerkers uit zorg, sport en sociaal domein samen aan de slag om in 17 wijken mensen in beweging te brengen met de NDC. Den Haag is daarmee verantwoordelijk voor maar liefst 10% van het totale deelnemersaantal.

28 september organiseert de Bas van de Goor Foundation het NDC Festival bij De Uithof in Den Haag. Alle deelnemers en professionals komen hier samen om met elkaar de NDC 2019 feestelijk af te sluiten en de laatste kilometers van de challenge te wandelen. Burgemeester Krikke is aanwezig om het startsein van de wandelingen te geven. In december starten de inschrijvingen voor de volgende NDC-editie. Kijk voor meer informatie op www.nationalediabeteschallenge.nl.

Nieuwe connecties
Naast de nieuwe verbindingen tussen buurtbewoners, ontstaan er dankzij de NDC ook nieuwe connecties in de wijk tussen zorg- en sportprofessionals. Op de NDC-locatie in Loosduinen wandelen onder andere de huisarts, praktijkondersteuner, diabetesverpleegkundige, diëtist, fysiotherapeut, podotherapeuten, apotheker, buurtsportcoaches en vrijwilligers van diverse sportverenigingen allemaal een keer mee met de deelnemers.

Gezonde leefstijl
Het samen wandelen levert daardoor ook nieuwe gesprekken op tussen professionals en deelnemers over diabetes en een gezonde leefstijl. Daarmee gaat de challenge verder dan wandelen alleen. Deelneemster Joy heeft dit jaar voor de tweede keer deelgenomen aan de NDC: "Voor mij is de NDC is een stimulans geweest om te starten met bewegen. Ik begon met wandelen, maar ik fiets nu ook meer en eet gezonder. Daardoor ben ik nu 20 kilogram afgevallen, voel ik mij fitter, mentaal veel beter en heb ik nieuwe mensen ontmoet. Het belangrijkste voor mij is dat ik geen medicatie voor diabetes nodig heb.".

In december starten de inschrijvingen voor de volgende NDC-editie. Kijk voor meer informatie op www.nationalediabeteschallenge.nl.

Meer berichten