De gemeente Den Haag wil bomen meer ruimte geven om goed te groeien.
De gemeente Den Haag wil bomen meer ruimte geven om goed te groeien. (Foto: gemeente Den Haag)

Meepraten over nieuw Haags bomenbeleid

De gemeente werkt aan een nieuw beleid voor bomen en stadsnatuur waarin bomen onder andere meer ruimte krijgen om te groeien. Hagenaars kunnen de komende tijd hierover meepraten en laten weten wat zij belangrijk vinden. Dit kan tijdens wandelingen en het #Goed Bezig DH Festival op zondag 13 oktober.

Den Haag - Medewerkers die dagelijks bezig zijn met bomen, vertellen tijdens een wandeling over de bomen in de stad. Hoe beheert de gemeente de bomen? Waarom groeit de ene boom beter dan de andere? Waarom moeten er soms bomen gekapt worden? Daarnaast gaan ze met de wandelaars in gesprek over het nieuwe bomenbeleid. Hierbij kunnen zij aangeven wat ze belangrijk vinden. Op de website www.hethaagsegroen.nl kan men zich opgeven voor 1 van de 4 wandelingen.
Op zondag 13 oktober viert Natuur- en Milieueducatie haar 100-jarig bestaan. Op het #Goed Bezig DH Festival is te zien hoe men iets goeds kan doen voor natuur en het milieu. Het festival vindt plaats van 13.00 tot 16.30 uur op stadsboerderij De Herweijerhoeve aan de Anna Polakweg 7 in het Zuiderpark. Ook hier kan men met medewerkers in gesprek over het nieuwe beleid voor bomen en stadsnatuur. De toegang is gratis.

Meer berichten