Foto: FRANK VAN DER BURG

Bouw Hoftoren van start

Woensdag 25 september is de start van de bouw van de Hofbadtoren gevierd. Samen met de al aanwezige Couperus-toren vormen zij straks de Poort van Ypenburg.

Den Haag - Met een knipoog naar het verleden, tot 1991 was Ypenburg in gebruik als vliegveld, landde er een parachutist op de bouwplaats. Tenminste dat dachten alle aanwezigen. Een acteur verkleed als parachutist inclusief parachute kwam verwarrend het bouwterrein oplopen en meldde dat hij een verkeerde landing had gemaakt. De 'parachutist' overhandigde bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski (Staedion), wethouder Boudewijn Revis (gemeente Den Haag) en directeur Henk Driesen (Loostad Vastgoedontwikkeling) de zogenaamde 'sleutel tot succes'. Door de sleutel om te draaien en op de spreekwoordelijke knop te drukken, is de bouw officieel gestart.

Sociale huurwoningen

In de Hofbadtoren komen straks 162 sociale huurwoningen. De twee- en driekamerappartementen van 50 m2 tot 65 m2 zijn energiezuinig en duurzaam. Zo worden zij aangesloten op de stadsverwarming en zijn hierdoor gasloos. Niet alleen op het dak van de Hofbadtoren komen zonnepanelen, maar ook op de zijgevel van het gebouw worden zonnepanelen bevestigd. Passend binnen de Haagse kaders die kenmerkend zijn voor het ontwerp (OZ architecten) van de Hofbadtoren. Ook heeft het gebouw een lagere EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) dan wettelijk voorgeschreven. Staedion draagt zo bij aan het realiseren van betaalbare en duurzame huurwoningen voor de inwoners van Den Haag.

Trots op deze mijlpaal

Erik Bruns, projectmanager Staedion: "Voor de bouw van de Hofbadtoren heeft Staedion een prijsvraag uitgezet om een zo duurzaam mogelijk gebouw te maken. Loostad Vastgoedontwikkeling is hierbij als prijswinnaar uitgeroepen. Met alle partijen is er hard gewerkt om tot deze mijlpaal te komen."

Meer berichten