De brandweerauto van Spuit Elf is ook in het museum aanwezig. Foto: PR
De brandweerauto van Spuit Elf is ook in het museum aanwezig. Foto: PR (Foto: EvelineeK E)

Verhalenreis in museum

Van de redactie

Aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek staat het Kinderboekenmuseum de hele maand oktober in het teken van reizen. Een reis langs de mooiste verhalen van over de hele wereld.

den haag - Op zaterdag 12 oktober komt Koos Meinderts naar het museum voor een vrolijke vertelvoorstelling rondom zijn nieuwste boek De man met de zeegroene ogen en De liedjesatlas, een verrassende bundel vol traditionele volksliedjes van Afrika tot Azië. Een dag later, op 13 oktober sluit rasverteller Jacques Vriens de Kinderboekenweek in het museum af met een theatraal verteloptreden, waarin hij de leukste sprookjes vertelt én speelt. Avontuur verzekerd!

Andere activiteiten

Naast de optredens van Meinderts en Vriens biedt het museum in oktober ook andere activiteiten. De hele maand maken kinderen in het Verhalenlab een gigantische ansicht over hun droomreis. In de herfstvakantie, van 12 tot en met 27 oktober, trakteert de Verhalendame van het museum op een verhalenreis naar verre oorden. Ook de tentoonstellingen van het museum zijn ware reizen. Stap in het land van Kikker of spring bij Spuit Elf in de brandweerauto. Bezoek het literaire luilekkerland Papiria voor een onderonsje met Beentjes uit de Griezelbus en ontdek wat hoort bij de Schippers van De Kameleon. Vergeet ook niet een paspoort te halen in de Kinderboekenambassade. Hier vind je ook een ode aan alle boeken die dit jaar werden bekroond met een Griffel of Penseel.

Praktische informatie

Deze activiteiten zijn gratis voor de bezoekers van het Kinderboekenmuseum. In de herfstvakantie is het Kinderboekenmuseum ook op maandag 14 en maandag 21 oktober geopend.

Meer berichten