collage
collage (Foto: Diverse)

Vanaf 13 oktober te zien: grote variatie kunst op 4e Scheveningse kunstwedstrijd.

DEN HAAG - Net als vorige jaren organiseert Kunstenaarsvereniging KopS (Kunst op Scheveningen) een kunstwedstrijd voor Scheveningse kunstenaars. Dit gekoppeld aan een verkoopexpositie.

In de art-galerie van KopS, aan de Keizerstraat 71 C geven meer dan zestig kunstschilders, fotografen, beeldhouwers en andere kunstzinnig-vormgevers hun visie op het voor dit jaar gekozen thema ‘Verbinding’.

Twee dingen vallen onmiddellijk op: het is verrassend hoe creatief de inzenders met het thema zijn omgegaan, en het gemiddeld niveau van de inzendingen is behoorlijk hoog. Elk jaar hoger, in feite.

Er is een scala aan interessante schilderijen, beelden, foto’s, bronzen, glassculpturen, sieraden, textiele- en papiervormen, maquettes, en mixed-media.

Een bezoek is dan ook meer dan de moeite waard.

Publieksprijzen.

De toegang is gratis. Sterker nog, elke bezoeker die tussen 13 oktober en 10 november een stem uitbrengt op de drie werkstukken die hij of zij het meest waardeert, dingt zelf mee naar een leuke publieksprijs. Die wordt tijdens de feestelijke afsluiting getrokken uit de ingevulde stemformulieren. De trekking vindt plaats op zondag 10 november 2019. Dan wordt ook bekendgemaakt welke drie kunstwerken de meeste publieksstemmen kregen.

Het wordt moeilijk kiezen. De toegepaste uitwerkingen en technieken doen een stevig beroep op de bezoekers, die soms het gevoel zullen krijgen dat ze appels met peren moeten vergelijken, maar dat maakt het stemmen des te leuker.

Aparte jeugdprijs: een plaatsje in een echt museum !

KopS vindt dat je kinderen nooit vroeg genoeg naar kunst kunt leren kijken. Daarom kunnen kinderen van vijf tot twaalf jaar zoeken naar antwoorden op vragen over de inzendingen. Vragenlijstjes liggen bij de ingang. Uit de goed ingevulde formulieren worden 16 kinderen getrokken die een workshop schilderen krijgen. En voor alle kinderen in dezelfde leeftijdsgroep is er bovendien een kunstwedstrijd met een kans om in een heus museum te hangen: Muzee in Scheveningen. Degenen die zich aanmelden worden ingedeeld in groepjes en gaan samen een werkstuk maken. Ook hieraan is een prijs verbonden. Verdere informatie ook bij de ingang van de expositie.

Deel te koop.

Nog een leuke bijkomstigheid: Wie een uniek stukje echte kunst in huis wil voor een heel redelijk bedrag, kan op de expositie in de KopS Galerie zijn hart ophalen aan buitenkansjes. Een deel van de geëxposeerde werken is te koop voor speciale expositie-prijzen. De gekochte werken kunnen bij de afsluiting worden meegenomen.

Openingstijden en adres.

Elke woensdag tot en met zondag van 13 oktober t/m 10 november 2019

13.00 tot 17.00 uur.

Keizerstraat 71C. Art Gallery Kops, voormalig schoolgebouw naast Eetcafé De Maatschappij.

Meer berichten