Mooie eerste voorstelling kindertheater Gilat in Den Haag

DEN HAAG - Gisteren vond de eerste interactieve kindertheatervoorstelling van Stichting Gilat in Den Haag plaats. Samen met kinderen uit het ziekenhuis knipte wethouder Bert van Alphen (GroenLinks) van Den Haag het symbolische lint voor de opening in het Juliana Kinderziekenhuis door.

Stichting Gilat wil op den duur elke donderdagmiddag interactieve voorstellingen gaan verzorgen. Het doel daarvan is om de kinderen in het ziekenhuis afleiding, plezier en ontspanning te geven. Hoe snel dit lukt is afhankelijk van de hoogte en hoeveelheid giften en donaties. Op dit moment zijn er al vaste voorstellingen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Utrecht.

Stichting Gilat is opgericht ter nagedachtenis aan de in 2008 op 11-jarige leeftijd overleden Gilat Eisenmann. Gilat heeft een groot gedeelte van haar leven in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Ze beleefde veel vreugde, ontspanning en plezier aan de voorstellingen die ze daar soms meemaakte. Ze kon even vergeten dat ze ziek was en kind zijn zoals alle kinderen dat zouden moeten zijn.

Jair Eisenmann, voorzitter van Stichting Gilat en vader van Gilat: "Het is geweldig dat we nu ook in Den Haag theater voor kinderen in het ziekenhuis kunnen verzorgen. Ons doel is om alle kinderen in de Nederlandse kinderziekenhuizen te laten genieten van voorstellingen. Dankzij donaties kunnen we nu ook in Den Haag van start gaan."

Wethouder Bert van Alphen (GroenLinks) van Den Haag: "Als wethouder, vader en (over)grootopa wil ik dat alle kinderen veilig en gezond op kunnen groeien. Helaas is dat niet het altijd het geval. De voorstellingen van Stichting Gilat geven kinderen die een deel van hun leven in het ziekenhuis doorbrengen weer een glimlach op het gezicht. Kinderen kunnen even vergeten dat ze ziek zijn en kunnen gewoon weer even kind zijn: onbezorgd, ontspannen en vreugdevol."

Voor meer informatie over Stichting Gilat: www.gilat.nl, info@gilat.nl en 020 – 30 111 81.

Meer berichten