Foto: Via de organisatie van

Back To Green Festival Den Haag

Op vrijdag 11 oktober  vindt in Den Haag het 'Back To Green Festival' plaats met allerlei festiviteiten.  "We doen ons eigen festival op het Hofstad Lyceum in Den Haag"  vertelt de Haagse zangeres en organisator Susanne de Rooij. "Van 16.35 – 18.15 geven wij workshops en van 20.00 – 23.00 zijn er onder meer optredens van bands en muzikanten. Tussendoor is er voor een zeer lage prijs vegetarisch eten en drinken aanwezig. We kijken er zeer naar uit en we kunnen alle hulp gebruiken voor dit goede doel."

Door: Martin Reitsma

"Wij willen met muziek aandacht vragen voor de bomenkap overal in de wereld" gaat ze verder. "Dat hebben we al gedaan bij een conferentie van de Schotse juriste Polly Higgins. Zij pleitte voor het strafbaar stellen van ecocide, de vernietiging van ecosystemen door multinationals. Ook hebben we opgetreden voor Greenpeace.  We mogen de 3D beelden die de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson heeft gemaakt van de inheemse bevolking van Papoea Nieuw Guinea laten zien op het festival. De stammen uit met name het Amazone gebied en ook de stammen uit West Papoea Nieuw Guinea hebben aan den lijve ondervonden hoe het is om niet meer in harmonie te kunnen leven met de natuur. De verdwijning van de bomen raakt niet alleen de natuur en de dieren, maar ook de mens. Er is nog maar een oplossing: Back to Green!"

De wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson wijdde zijn leven aan het op beeld zetten van de prachtige inheemse volkeren in Papoea Nieuw Guinea. Zijn hommage aan humanity is over de hele wereld bekend! Website: www.jimmynelson.com. Help mee om het Back to green festival tot een groot succes te maken. Er is een mooi programma samengesteld zoals U hieronder kunt lezen.  De toegang is slechts is 5 euro waarvan 2 euro naar Treesforall gaat. De Workshops zijn gratis.

Programma:

Workshops:  van 16.35 tot 18.15 uur.

Percussie traditionele,  Papoea dans,  Papoea zang,  Voorts een gezamenlijk nummer: 'Back to green'. Traditionele Papoea sieraden maken, symbolische appelboom planten van 18:15 tot 18:30  daarna Lekker Nassuh van: 18:30 – 19:30.  Onder muzikale begeleiding van Abel Splinter. 18.30 tot 19.30 – Diverse films en diaprojectie over klimaatverandering, bomenkap en het 'Back to green' team. 19.30 tot 20.00 – Debat 'Back to green', hoe gaan we dat doen? Er zijn diverse gastsprekers.

Optredens:

20.00- 20.15 Optredens van deelnemers aan de workshops
20.15- 20.45 Optreden 'Back to green' team bestaande uit: Papoea's uit West Papoea, Wereldband:  The Frontliners, topgitarist Febby Tasiran, zangeres: Susanne de Rooij.  20.45 – 21.15 Musicians Against climate change. 21.15 – 22.00 Wereldband The Frontliners. Diverse gastartiesten waar onder Roy Croes en Patrick Lejewaan met van 22:00 – tot 23:00 een afterjam.

Adres:

Hofstad Lyceum - Colijnplein 9, 2555HA Den Haag

Meer berichten