Foto: Sebastiaan Nederhoed
Foto: Sebastiaan Nederhoed

Winnaars Haags Sportgala 2016

Tijdens het Haags Sportgala op 23 januari in het AFAS Circustheater zijn dé vijf sportprijzen van het jaar in een live TV-show uitgereikt. Sportman Eljero Elia, sportvrouw Marit Bouwmeester, sportcoach Gijs Ronnes, sporttalent Eva Geilenkirchen en beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen (sportploeg) ontvingen hun award tijdens een live programma op TV West. Ex-squashprof Laurens Jan Anjema ontving de Oeuvreprijs. Ook werd een nieuwe Haagse sportprijs uitgereikt; de Frans Leermakers Award.
 
Voorafgaand aan de live show werd oud-journalist, ambtenaar, lopende voetbalencyclopedie en schrijver van voetbalboeken Frans Leermakers geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdienste voor de sport in Den Haag. Naast de koninklijke onderscheiding werd zijn naam verbonden aan een nieuwe waarderingsprijs voor een persoon of organisatie die zich binnen de sportwereld op sociaal maatschappelijk gebied heeft ingezet voor de stad. Directeur Louk Burgers kreeg voor de activiteiten van Stichting Sovic (voorheen Sportbank) als eerste deze award uitgereikt.
 
Haags Kampioenen gehuldigd
Eerder op de dag werden op de Scheveningse Pier 350 sporters geëerd die minimaal Nederlands kampioen zijn geworden in hun tak van sport door wethouder Rabin Baldewsingh. Zij kregen een medaille uitgereikt door enkele ADO Den Haagspelers.
 
Verrassende afsluiting

ADO Den Haagspeler Tom Beugelsdijk stal op onverwachte wijze de show nadat hij één van de prijzen had uitgereikt. Terwijl singer-songwriter Tim Akkerman het Haags Sportgala afsloot met een eigengemaakte vertolking van het onofficiële Haagse volkslied O, o Den Haag, verraste Tom Beugelsdijk het Haagse publiek door op het podium te verschijnen tussen alle winnaars en spontaan mee te zingen.
 
 

Meer berichten